Nokia hämtar 230 miljoner dollar 4G-nätverksavtal från Airtel i 9 cirklar

Nokia, Airtel, 4G, Nokia 4G-affär, Airtel 4G, Nokia Airtel 4G-affär, Nokia Airtel 230 miljoner dollar, 4G Indien, Airtel 4G-cirkel, Reliance Jio 4G, Jio 4G, smartphones, teknik, tekniknyheter Nokia kommer att distribuera sina tillgängliga 4G-nätverksteknologier över nio av Bharti Airtels kretsar i Indien.

Telekomutrustningstillverkaren Nokia har ingått 230 miljoner dollar 4G-nätavtal från Bharti Airtel i nio telekomtjänster. “Vi har en lång historia av att arbeta med Bharti Airtel och med detta senaste avtal har vi blivit den största leverantören av 4G för företaget”, säger Sanjay Malik, chef för India Market på Nokia i ett uttalande. “Denna nätverksutvidgning kommer att ge den kapacitet, täckning och hastighet som företaget behöver för att möta nästa våg av datafterfrågan i Indien”, sa han. Nokia kommer att distribuera sina tillgängliga 4G-nätverksteknologier över nio av Bharti Airtels kretsar i Indien, inklusive regionerna Gujarat, Madhya Pradesh, Bihar, resten av Bengalen, Odisha, Mumbai, Maharashtra, Kerala och UP East, enligt uttalandet.

Täckningsutvidgningen kommer att omfatta större städer som Lucknow, Ahmedabad, Patna och Siliguri. “Vi är glada att fortsätta att utnyttja Nokias ledande expertis inom radioåtkomstteknik och -tjänster för att utöka 4G-kapacitet och täckning och ytterligare höja kvaliteten på tjänsterna för abonnenter,” sa Bharti Airtel i uttalandet. Nokia och Airtel kommenterade dock inte värdet på affären.

Enligt källor uppskattas den nya affären mellan de två företagen till cirka 230 miljoner dollar. Det nya avtalet med Nokia kommer att se till att Airtel utökar implementeringen av 4G-teknologin i tre nya kretsar utöver sex cirklar som den redan tjänar, vilket möjliggör lansering av nya tjänster som startade i september.

“Nokia kommer också att utöka operatörens 3G-nät i åtta av territorierna som en del av denna utbyggnad och modernisering av äldre 2G BTS”, säger uttalandet. Avtalet mellan Nokia och Bharti Airtel kommer att förbättra täckningen och tillgången i stads-, förorts- och landsbygdsområden inom nio kretsar i Indien, tillade det.

Relaterade Artiklar

Back to top button