Nödvarningar kan träffa streamingtjänster enligt den nya fakturan

Nödvarningar kan träffa streamingtjänster enligt den nya fakturan

Nödvarningar kan snart visas på tjänster som Netflix, Spotify, Hulu och Apple Music.

Med lagen om tillförlitlig distribution av nödsituationer (READI) strävar USA: s lagstiftare att distribuera meddelanden på video- och musikströmningstjänster, förutom TV, radio och mobila enheter. Men åtminstone på mobila enheter är nödvarningar inte obligatoriska och har en undantagsklausul. READI-lagen försöker göra dessa viktiga meddelanden obligatoriska på varje plattform.

Det gör det också möjligt för presidenten eller Federal Emergency Management Agency (FEMA) att upprepa nödlarm. Enligt gällande lagar kan de bara spelas en gång.

Räkningen uppstod först förra året efter att en varning felaktigt meddelat invånarna på Hawaii om en närmare ballistisk missil. Senatets och parlamentets lagstiftare har nu återinfört den tvådelade åtgärden.

Varningen visade sig vara ett fel, och i sin tur uttryckte vissa amerikanska lagstiftare oro över att landets nödvarningar skulle kunna använda en uppgradering.

“N√§r en missilvarning gick ut √∂ver Hawaii f√∂rra √•ret fick vissa m√§nniskor aldrig meddelandet p√• sina telefoner, medan andra missade det p√• sina TV-apparater och radioapparater”, sade senator Brian Schatz (D-HI) i ett uttalande. “√Ąven om det var ett falsklarm, avsl√∂jade missilvarningen verkliga brister i hur m√§nniskor f√•r n√∂dvarningar. V√•r r√§kning l√∂ser ett antal viktiga problem med systemet som √§r ansvarigt f√∂r leverans av n√∂dvarningar. I en verklig n√∂dsituation kan dessa varningar r√§dda liv s√• vi m√•ste g√∂ra allt vi kan f√∂r att f√• det r√§tt. “

Det är oklart exakt hur många kongressmedlemmar som ligger bakom lagförslaget, men det finns ingen tvekan om att READI-lagen fungerar som en skydd för alla medborgare under naturkatastrofer, terrorattacker och andra stora händelser.

Streamingtjänster passar logiskt för nödvarningar. Mellan dem tittar eller lyssnar miljontals människor på innehåll. Om READI Act passerar och undertecknas kommer den amerikanska regeringen att kunna kommunicera mer effektivt.