Nintendos uppdaterade switch lovar nio timmars batteritid

Nintendos uppdaterade switch lovar nio timmars batteritid

Eftersom spelvÀrlden just vÀnjer sig vid idén om en Switch Lite som slÄr ut pÄ marknaden i september, har Nintendo beslutat att uppdatera hÄrdvaran i den ursprungliga Switch. Genom att göra det kommer nya Switch-Àgare att kunna njuta av upp till 2,5 timmars extra batteritid.

En av kritikerna frÄn Switch ($ 299,99 pÄ GameStop) nÀr den lanserades var hur kort batterilivslÀngden kunde vara i handhÄllet lÀge. Nintendo sa att du kan förvÀnta dig mellan 2,5 och 6,5 timmar beroende pÄ vilket spel som spelas. Som The Verge rapporterar uppdaterade Nintendo dock sin Switch-produktsida idag för att lÀgga till en ny modell som lovar batteritid pÄ cirka 4,5 till nio timmar.

Den ursprungliga lanseringsbrytaren bar modellnumret HAC-001, medan det nya modellnumret Àr HAC-001 (-01). Att se till att du fÄr den senaste modellen för att fÄ den extra batterilivslÀngden innebÀr antingen att vÀnta tills alla originalmodeller har sÄlt igenom eller be ÄterförsÀljare att lÄta dig kontrollera modellnumret pÄ rutan innan du köper. Det verkar troligt att vi vÀntar ett tag pÄ den hÀr nya modellen, hur som helst.

Ju bÀttre batterilivslÀngd gör Switch verkligen ett lockande köp och gör valet av Switch eller Switch Lite svÄrare. Switch Lite Àr mindre och lÀttare, vilket gör det lÀttare att bÀra med sig, men batteriets livslÀngd nÄr sju timmar, tvÄ timmar mindre Àn den nya Switch. LÀgg till den bonusen att kunna ansluta den till en TV och de avtagbara Joy-Cons med HD Rumble, och Switch Àr vÀrt de extra $ 100 för mÄnga spelare.

Vi har förvÀntat oss en uppdatering av maskinvaran för Switch ett tag, men en FCC-arkivering som upptÀcktes tidigare denna mÄnad pekade pÄ en ny system-on-a-chip-lösning, som skulle fÄ ner strömförbrukningen och möjliggöra detta batteriförlÀngning. SÄ om du har hÄllit pÄ att köpa en switch Àr det definitivt vÀrt att vÀnta lite lÀngre pÄ att den hÀr nya modellen ska visas.