Nintendos uppdaterade switch lovar nio timmars batteritid

Eftersom spelvärlden just vänjer sig vid idén om en Switch Lite som slår ut på marknaden i september, har Nintendo beslutat att uppdatera hårdvaran i den ursprungliga Switch. Genom att göra det kommer nya Switch-ägare att kunna njuta av upp till 2,5 timmars extra batteritid.

En av kritikerna från Switch ($ 299,99 på GameStop) när den lanserades var hur kort batterilivslängden kunde vara i handhållet läge. Nintendo sa att du kan förvänta dig mellan 2,5 och 6,5 timmar beroende på vilket spel som spelas. Som The Verge rapporterar uppdaterade Nintendo dock sin Switch-produktsida idag för att lägga till en ny modell som lovar batteritid på cirka 4,5 till nio timmar.

Den ursprungliga lanseringsbrytaren bar modellnumret HAC-001, medan det nya modellnumret är HAC-001 (-01). Att se till att du får den senaste modellen för att få den extra batterilivslängden innebär antingen att vänta tills alla originalmodeller har sålt igenom eller be återförsäljare att låta dig kontrollera modellnumret på rutan innan du köper. Det verkar troligt att vi väntar ett tag på den här nya modellen, hur som helst.

Ju bättre batterilivslängd gör Switch verkligen ett lockande köp och gör valet av Switch eller Switch Lite svårare. Switch Lite är mindre och lättare, vilket gör det lättare att bära med sig, men batteriets livslängd når sju timmar, två timmar mindre än den nya Switch. Lägg till den bonusen att kunna ansluta den till en TV och de avtagbara Joy-Cons med HD Rumble, och Switch är värt de extra $ 100 för många spelare.

Vi har förväntat oss en uppdatering av maskinvaran för Switch ett tag, men en FCC-arkivering som upptäcktes tidigare denna månad pekade på en ny system-on-a-chip-lösning, som skulle få ner strömförbrukningen och möjliggöra detta batteriförlängning. Så om du har hållit på att köpa en switch är det definitivt värt att vänta lite längre på att den här nya modellen ska visas.

Relaterade Artiklar

Back to top button