Nintendos Switch Lite lider ocksÄ av Joy-Con Drift

Nintendos Switch Lite lider ocksÄ av Joy-Con Drift

Ett av de största klagomÄlen om Nintendo Switch ($ 299,99 pÄ GameStop) har hittills varit Joy-Con-drift. Den just lanserade Switch Lite har inte Joy-Cons, men Àgarna rapporterar att det lider av samma driftproblem.

Som Nintendo Life rapporterar börjar videor dyka upp frÄn Switch Lite-registreringsingÄngen nÀr anvÀndaren inte rör vid de analoga pinnarna. Problemet var tillrÀckligt dÄligt pÄ Switch att en grupptalan startades, följt av att Nintendo tyst tappade avgiften för Joy-Con-reparationer. MÄnga antog, inklusive mig sjÀlv, att Switch Lite inte skulle ha samma problem, men det gör det helt klart.

Det Àr faktiskt vÀrre för Switch Lite-Àgare Àn Switch-Àgare, för om du vill att Nintendo ska fixa de felaktiga analoga pinnarna mÄste du skicka din Switch Lite till dem. SwitchÀgare kan bara skicka in sina Joy-Cons.

Rapporterna om drift strÀcker sig bortom videon du ser ovan, med flera tweets som visas tillsammans med videor som visar att drift hÀnder.

En diskussion om Reddit förklarar att drivproblemet Àr oundvikligt pÄ grund av det sÀtt pÄ vilket Nintendo designade de analoga pinnarna för att fungera. IngÄngen registreras av tvÄ v-formade nÄlar som passerar över grafenkontaktremsor, som registrerar en x- och y-koordinat. Det upprepade slÀpandet av nÄlarna över remsorna fÄr dem att brytas ned och sÄ smÄningom fÄr du felaktig inmatning och drift. Det faktum att detta hÀnder bara nÄgra dagar efter lanseringen tyder pÄ att remsornas kvalitet ligger lÄngt under den standard som krÀvs för en handhÄllen som kan anvÀndas i timmar varje dag och förvÀntas vara fullt fungerande under kommande Är.

Om drift orsakas av kvaliteten pÄ materialen som anvÀnds i Switch Lite, kommer detta att bli ett dyrt problem för Nintendo att fixa. Inte bara kommer den att behöva utföra reparationer pÄ varje defekt Lite gratis, men det kommer att behöva ompröva Switch Lite-designen för att inkludera mer hÄllbara analoga pinnkomponenter.