Nintendo uppdaterar Original Switch med ny processor, arkivprogram

Nintendo uppdaterar Original Switch med ny processor, arkivprogram

Nintendo kan förbereda sig för att uppgradera den ursprungliga Switch-konsolen med en bÀttre processor och mer lagringsutrymme.

Företaget söker tillstĂ„nd frĂ„n FCC att Ă€ndra “SoC-typen”, “NAND-minnet” och CPU-kortet pĂ„ den ursprungliga Switch-modellen, enligt en lagstadgad ansökan som gjordes tidigare denna mĂ„nad.

Brevet, som först rapporterades av The Verge, innebÀr att Nintendo vill byta ut Switchens Nvidia Tegra X1-processor mot nÄgot annat. TyvÀrr sÀger dokumentet inte vad. Men företaget har lÀnge ryktats för att brygga en uppgradering till produkten, som ursprungligen lanserades tillbaka 2017.

Uppdatering av processorn kan betyda mÄnga saker. Kislet kan vara kraftfullare, sÄ att den nya vÀxeln kan spela spel i 4K-upplösning över en TV. Ett uppgraderat chip kan ocksÄ möjliggöra en mer energieffektiv enhet som körs pÄ mindre batteri. En annan möjlighet Àr att de nya komponenterna i slutÀndan erbjuder samma prestanda, men har lÀgre kostnader för Nintendo.

Oavsett fallet Àr företaget kvar pÄ en kommande uppdatering för den ursprungliga Switch. I en intervju med CNET sa Nintendo of America: s president Doug Bowser att den aktuella produktmodellen inte uppgraderar denna semestersÀsong.

Under tiden har företaget skapat en billigare version av konsolen, kallad Switch Lite, som sÀljs för $ 199 nÀr den anlÀnder den 20 september. Den nya produkten Àr en handhÄllen enhet och nixar TV-anslutningen. PÄ plussidan vÀger Switch Lite cirka 30 procent mindre och har nÄgot bÀttre batteritid jÀmfört med den ursprungliga Switch.