Nintendo uppdaterar Original Switch med ny processor, arkivprogram

Nintendo kan förbereda sig för att uppgradera den ursprungliga Switch-konsolen med en bättre processor och mer lagringsutrymme.

Företaget söker tillstånd från FCC att ändra “SoC-typen”, “NAND-minnet” och CPU-kortet på den ursprungliga Switch-modellen, enligt en lagstadgad ansökan som gjordes tidigare denna månad.

Brevet, som först rapporterades av The Verge, innebär att Nintendo vill byta ut Switchens Nvidia Tegra X1-processor mot något annat. Tyvärr säger dokumentet inte vad. Men företaget har länge ryktats för att brygga en uppgradering till produkten, som ursprungligen lanserades tillbaka 2017.

Uppdatering av processorn kan betyda många saker. Kislet kan vara kraftfullare, så att den nya växeln kan spela spel i 4K-upplösning över en TV. Ett uppgraderat chip kan också möjliggöra en mer energieffektiv enhet som körs på mindre batteri. En annan möjlighet är att de nya komponenterna i slutändan erbjuder samma prestanda, men har lägre kostnader för Nintendo.

Oavsett fallet är företaget kvar på en kommande uppdatering för den ursprungliga Switch. I en intervju med CNET sa Nintendo of America: s president Doug Bowser att den aktuella produktmodellen inte uppgraderar denna semestersäsong.

Under tiden har företaget skapat en billigare version av konsolen, kallad Switch Lite, som säljs för $ 199 när den anländer den 20 september. Den nya produkten är en handhållen enhet och nixar TV-anslutningen. På plussidan väger Switch Lite cirka 30 procent mindre och har något bättre batteritid jämfört med den ursprungliga Switch.

Relaterade Artiklar

Back to top button