Nintendo tillkÀnnager Switch Lite för 199 dollar

Nintendo tillkÀnnager Switch Lite för 199 dollar

Som rykten förutspÄdde har Nintendo meddelat att en mindre version av Switch kommer att slÀppas pÄ marknaden i september med namnet Switch Lite.

Som The Verge rapporterar innehÄller den hÀr Lite-versionen av Switch flera stora förÀndringar av den ursprungliga modellen som möjliggjorts och Àr nödvÀndig genom att den erbjuds som en handhÄllen enhet. Först och frÀmst Àr den mindre och levereras med en 5,5-tums pekskÀrm snarare Àn Switchens 6,2-tums skÀrm. Joy-Cons Àr borta, ersatta med integrerade kontroller pÄ vardera sidan av skÀrmen. Du kommer att mÀrka att riktningsknapparna till vÀnster ocksÄ har ersatts med en D-Pad.

Inga Joy-Cons betyder ocksĂ„ att Nintendo har tagit bort IR-rörelsekameran och HD-rumble-funktionen frĂ„n Switch Lite. Om du vill spela ett spel som krĂ€ver Joy-Con-rörelseinmatning, till exempel 1-2 Switch eller Pokemon Let’s Go, mĂ„ste du köpa en uppsĂ€ttning Joy-Cons separat för att anvĂ€nda med Lite. SparkstĂ€llet Ă€r ocksĂ„ borta, som ingen kommer att klaga pĂ„, eller hur?

Nintendo Switch Lite

Eftersom det bara Àr en handhÄllen modell kan inte Switch Lite anslutas till en TV, vilket ocksÄ betyder att den bara fungerar med spel som stöder handhÄllet lÀge. För nÀrvarande stöder alla spel handhÄllet lÀge och nu kommer alla framtida spel att behöva.

SÄ Switch Lite Àr mindre, mindre mÄngsidig och saknar nÄgra viktiga funktioner i den ursprungliga Switch ($ 299,99 pÄ GameStop). Men det kommer med nÄgra positiva. För en Àr Switch Lite 100 $ billigare till 199 $. Det Àr mÀrkbart lÀttare Àn omkopplaren och batteriets livslÀngd förvÀntas bli nÄgot bÀttre. Det kommer ocksÄ att finnas tre fÀrgalternativ vid lanseringen den 20 september, med alternativen gul, grÄ och turkos. En Pokemon Sword and Shield-upplaga Àr ocksÄ planerad.

Priset ensamt skulle göra Switch Lite till ett mycket populĂ€rt val och vi kunde se den ursprungliga Switch kvar i butikshyllorna. Är det inte ocksĂ„ det tydligaste tecknet Ă€nnu att Nintendo inte har för avsikt att ersĂ€tta 3DS?