Nintendo Switch-priset kanske inte faller i flera år

Växeln närmar sig snabbt sin tredje födelsedag, men om du hoppades kunna se Nintendos hårdvarupris snart, tänk igen. Vi kanske inte ser ett prisfall på flera år.

Som Siliconera rapporterar höll Nintendos president och representantdirektör Shuntaro Furukawa en Q & A-session för företagets sexmånaders ekonomiska resultatinformation. Som en del av den frågan och frågan frågades Furukawa om Nintendos prissättningsstrategi i följande fråga:

“Med lanseringen av Nintendo Switch Lite till en annan prispunkt än Nintendo Switch, tror jag inte att du behöver sänka priset på Nintendo Switch själv nästa år eller två. Jag vet att lönsamheten för hårdvara kommer att öka när tiden går efter lanseringen, men hur mycket kommer den att öka? Jag skulle också vilja höra om Nintendos prisstrategi. “

I sitt svar är Furukawa tydlig att Nintendo inte har för avsikt att sänka priset på varken Switch eller Switch Lite, “Vi vill behålla värdet på våra produkter och sälja dem till deras nuvarande prispunkter så länge som möjligt, så vi har inga planer på att sänka priserna just nu. Eftersom lönsamheten kan variera beroende på kvantiteter som produceras i framtiden, uppskattar vi inte någon specifik kostnadsminskning. Vi vill förbättra lönsamheten genom att öka antalet sålda enheter och sälja Nintendo Switch-maskinvarufamiljen så länge som möjligt. “

De senaste officiella försäljningssiffrorna till slutet av september visar att Nintendo har sålt 41,67 miljoner Switch-konsoler och över 246 miljoner spel. Det finns inga tecken på att försäljningen saktar ner, och Nintendo kommer sannolikt att njuta av en mycket hälsosam jul när du överväger att Pokemon Sword och Pokemon Shield håller på att lanseras.

Furukawa fokuserar tydligt på att dra nytta av Switchens popularitet just nu genom att hålla priset detsamma samtidigt som man försöker förlänga den populariteten så länge som möjligt. Det enda skälet till att sänka hårdvarupriserna är om försäljningen upplever ett ihållande avfall. Tills de gör det, tar Nintendo all den vinst som den kan få för att pumpa tillbaka den till spelutveckling och marknadsföring.

Relaterade Artiklar

Back to top button