Nintendo Switch-priset kanske inte faller i flera Ă„r

Nintendo Switch-priset kanske inte faller i flera Ă„r

VÀxeln nÀrmar sig snabbt sin tredje födelsedag, men om du hoppades kunna se Nintendos hÄrdvarupris snart, tÀnk igen. Vi kanske inte ser ett prisfall pÄ flera Är.

Som Siliconera rapporterar höll Nintendos president och representantdirektör Shuntaro Furukawa en Q & A-session för företagets sexmÄnaders ekonomiska resultatinformation. Som en del av den frÄgan och frÄgan frÄgades Furukawa om Nintendos prissÀttningsstrategi i följande frÄga:

“Med lanseringen av Nintendo Switch Lite till en annan prispunkt Ă€n Nintendo Switch, tror jag inte att du behöver sĂ€nka priset pĂ„ Nintendo Switch sjĂ€lv nĂ€sta Ă„r eller tvĂ„. Jag vet att lönsamheten för hĂ„rdvara kommer att öka nĂ€r tiden gĂ„r efter lanseringen, men hur mycket kommer den att öka? Jag skulle ocksĂ„ vilja höra om Nintendos prisstrategi. “

I sitt svar Ă€r Furukawa tydlig att Nintendo inte har för avsikt att sĂ€nka priset pĂ„ varken Switch eller Switch Lite, “Vi vill behĂ„lla vĂ€rdet pĂ„ vĂ„ra produkter och sĂ€lja dem till deras nuvarande prispunkter sĂ„ lĂ€nge som möjligt, sĂ„ vi har inga planer pĂ„ att sĂ€nka priserna just nu. Eftersom lönsamheten kan variera beroende pĂ„ kvantiteter som produceras i framtiden, uppskattar vi inte nĂ„gon specifik kostnadsminskning. Vi vill förbĂ€ttra lönsamheten genom att öka antalet sĂ„lda enheter och sĂ€lja Nintendo Switch-maskinvarufamiljen sĂ„ lĂ€nge som möjligt. “

De senaste officiella försÀljningssiffrorna till slutet av september visar att Nintendo har sÄlt 41,67 miljoner Switch-konsoler och över 246 miljoner spel. Det finns inga tecken pÄ att försÀljningen saktar ner, och Nintendo kommer sannolikt att njuta av en mycket hÀlsosam jul nÀr du övervÀger att Pokemon Sword och Pokemon Shield hÄller pÄ att lanseras.

Furukawa fokuserar tydligt pÄ att dra nytta av Switchens popularitet just nu genom att hÄlla priset detsamma samtidigt som man försöker förlÀnga den populariteten sÄ lÀnge som möjligt. Det enda skÀlet till att sÀnka hÄrdvarupriserna Àr om försÀljningen upplever ett ihÄllande avfall. Tills de gör det, tar Nintendo all den vinst som den kan fÄ för att pumpa tillbaka den till spelutveckling och marknadsföring.