Nintendo bekräftar obehörig åtkomst till 160 000 konton

Tillbaka den 20 april började rapporter visas om spelare som upptäckte att deras Nintendo-konton hade nåtts av en obehörig person. Ännu värre, var det faktum att länkade PayPal-konton hade använts för att köpa Fortnite VBuck-valuta. Vid den tiden erkände Nintendo inte ett säkerhetsproblem offentligt, men nu har det gjort.

Som The Verge rapporterar skickade Nintendo ett meddelande till sina kunder på sin japanska webbplats och informerade dem om att olagliga inloggningar hade inträffat. Totalt har cirka 160 000 Nintendo-konton öppnats utan användarens medgivande. Förutom att PayPal-konton används för att köpa digitala varor, fick hackaren (e) åtkomst till en användares namn, smeknamn, födelsedatum, kön, land, region och e-postadress. Tack och lov nåddes ingen kreditkortsinformation.

Nintendo förklarar att tillgången erhölls genom det gamla Nintendo Network ID (NNID) -systemet, som användes med Wii U och 3DS. Som Engadget rapporterar, måste NNID-lösenord anges med tangentbord på skärmen, vilket gjorde dem svårare och mer frustrerande att skriva, vilket ledde till svaga lösenordsval. NNID-konton kan också länkas till de nyare Switch-kontona, vilket gör det enkelt att komma åt det PayPal-konto som är associerat med det.

Nintendo bestämde sig för att inaktivera alla NNID-konton för att stoppa ytterligare obehörig åtkomst och har gått med på att återbetala eventuella bedrägliga köp. Oavsett om ditt Nintendo-konto öppnades eller inte, aktiverar du tvåfaktorautentisering kommer ditt konto att bli mycket säkrare framöver.

Relaterade Artiklar

Back to top button