Nikon retar D6 SLR men erbjuder få detaljer

Vi är mindre än ett år från OS i Tokyo 2020 och Nikon har precis gett oss en glimt av kameran som de hoppas kommer att fånga mycket av åtgärden.

Det ger inte mycket detaljer på D6, förutom att det är en full-frame SLR och att Nikon lovar att det kommer att vara den mest avancerade modellen hittills. Med tanke på sin stamtavla kommer den säkert att skryta med tvåsiffriga bildhastigheter, med autofokus som matchar, men detaljer är fortfarande okända.

Med så lite rapport, varför göra meddelandet? Det betyder vanligtvis att det finns vissa beta-enheter av D6 i händerna på profotografer idag. Du kanske ser dem i naturen, kanske vid sidan av måndagskvällfotboll, World Series eller liknande nivåhändelser. Nikon gjorde ett liknande tillkännagivande om sin nuvarande modell, D5, i slutet av 2015.

Nikon AF-S Nikkor 120-300mm f / 2.8E FL ED SR VR

Företaget gör också ett utvecklingsmeddelande för en ny telezoom med bred bländare, AF-S Nikkor 120-300mm f / 2.8E FL ED SR VR. Det är ett F-monterat objektiv, så det kan användas med både Nikon SLR-kameror och dess nyare spegelfri linje i Z-serien. Det är en zoom som har mycket attraktion för att fotografera inomhussport tack vare sin ljusa bländare och längre räckvidd jämfört med en 70-200 mm. Jag är nyfiken på hur tung det kommer att bli, dock – Sigmas liknande 120-300mm F2.8 DG OS HSM väger 7,5 pund.

Det finns inget ord om när vi får veta mer om D6, men jag skulle inte bli förvånad över att höra mer när vi närmar oss PhotoPlus-mässan, planerad till slutet av oktober.

Nikon Nikkor Z 24mm f / 1.8 S

Nikon tillkännagav också en ny lins för sitt Z-spegelfria system. Nikkor Z 24mm f / 1.8 S är den fjärde f / 1.8 prime för systemet. Den erbjuder en vidvinkel, perfekt för stadsgator och landskap, astrofotografi och miljöporträtt.

Nikon innehåller damm- och stänkskydd i designen, och linsen har företagets antireflekterande Nano Crystal Coat, men inte fluorskydd. Den stöder 72 mm främre filter, fokuserar tillräckligt nära för ett reproduktionsförhållande 1: 6,7 och sträcker sig cirka 3,8 tum från kameran när den är monterad.

Linsen är klar att skickas i slutet av oktober och kostar 999,95 dollar.

Relaterade Artiklar

Back to top button