Nikon bekräftar att det nya spegelfria systemet kommer i början av 2019, hur är det med Canon?

En Nikon-representant bekräftade att deras nya spegelfria system kommer till våren 2019 (video här). Vi antar att det här nya spegelfria systemet kommer att vara fullbild, och kanske en APS-C-lillebror också.

Så vad sägs om Canon?

Vi vet att det finns olika organ i testning och i olika utvecklingsstadier, men vi är ganska säkra på att ett svårt datum för ett tillkännagivande ännu inte har fastställts. Det spekuleras på nätet att både Nikon och Canon kommer att göra något slags tillkännagivande för en spegelfri kamera i full ram på Photokina i september.

Om Nikon säger att deras nya system kommer att komma någon gång i början av 2019, tror jag inte att de kommer att göra ett officiellt produktmeddelande på Photokina, och det är mer troligt att vi får någon form av ett “utvecklings” -meddelande. Jag tror att det är mycket troligt att Canon gör en liknande sak på Photokina. Jag kommer dock att säga att vi aldrig har fått höra om ett ”utvecklingsmeddelande” innan de inträffar. Folk gillar inte tillkännagivanden och sedan behöva vänta 6 månader på att köpa produkten, vi har sett det tidigare med Canon och det är inte bra för någon.

Jag tror inte att det spelar någon roll för Canon eller Nikon som först kommer ut ur porten med en spegelfri kamera i full ram. Båda företagen har uppenbarligen en mycket lojal kundbas och båda kommer att gå rätt hos Sony. Om båda företagen gör jämförbara produkter med Sony-funktionssätt, kommer de båda enkelt att ta en stor del spegelfri marknadsandel ganska snabbt. Den enda förbehållet för det är hur F- och EF-monteringslinser passar in i bilden.

Mycket mer framöver …

Relaterade Artiklar

Back to top button