Nikes senaste skoteknik Ă€r “som att springa pĂ„ bubblor”

Nikes senaste skoteknik Àr

Om du vill sÀlja mÄnga sneakers, liksom att arbeta bra med fitnessspÄrare, hjÀlper det att ha ny teknik som dina rivaler inte gör. I Nikes fall heter den nya tekniken Joyride, och det Àr i grunden en sneakersula full av pÀrlor.

Som Engadget rapporterar, har Nike utvecklat ett eget patenterat system för sulorna pĂ„ sneakersna. Enligt Nike Ă€r Joyride “konstruerad för att hĂ„lla benen frĂ€scha genom att leverera en personlig underfotsupplevelse med stor stötdĂ€mpning i ett överraskande lĂ€tt, energireturerande paket.”

Nike Joyride-dÀmpningssystem

Vad Nike har gjort Ă€r att dela upp sulan pĂ„ en sneaker i “zoninstĂ€llda skida” och fylla var och en med TPE-pĂ€rlor, som Ă€r tillverkade av en sampolymer av plast och gummi. BĂ€lgena stoppar pĂ€rlorna som migrerar runt sulan och hĂ„ller dĂ€rför formen intakt. Genom att effektivt göra sulan till en tredimensionell rörlig del, bildar fotbĂ€dden din fot och ger en mer personlig passform. Det Ă€r i alla fall teorin.

Exemplet som Nike ger Àr en sula fylld med 8000 pÀrlor, men de Àr ojÀmnt delade över bÀlgen. HÀlsÀcken skulle till exempel innehÄlla 50 procent av pÀrlorna, eftersom tÄdÀmpningen endast krÀver fem procent av pÀrlorna.

De första sneakersna som anvÀnder Joyride Àr Nike Joyride Run Flyknit som lanserades den 15 augusti, men tillgÀnglig för Nike Plus-medlemmar frÄn och med idag. De Àr designade för alla löpare och kostar $ 180. Andra Joyride-sneakers som lanserades den 15 augusti inkluderar Nike Joyride NSW Setter, Nike Joyride NSW Optik för kvinnor och Nike Joyride Kids Nova för barn. Nike Joyride NSW lanseras den 1 september.