Nikes senaste skoteknik är “som att springa på bubblor”

Om du vill sälja många sneakers, liksom att arbeta bra med fitnessspårare, hjälper det att ha ny teknik som dina rivaler inte gör. I Nikes fall heter den nya tekniken Joyride, och det är i grunden en sneakersula full av pärlor.

Som Engadget rapporterar, har Nike utvecklat ett eget patenterat system för sulorna på sneakersna. Enligt Nike är Joyride “konstruerad för att hålla benen fräscha genom att leverera en personlig underfotsupplevelse med stor stötdämpning i ett överraskande lätt, energireturerande paket.”

Nike Joyride-dämpningssystem

Vad Nike har gjort är att dela upp sulan på en sneaker i “zoninställda skida” och fylla var och en med TPE-pärlor, som är tillverkade av en sampolymer av plast och gummi. Bälgena stoppar pärlorna som migrerar runt sulan och håller därför formen intakt. Genom att effektivt göra sulan till en tredimensionell rörlig del, bildar fotbädden din fot och ger en mer personlig passform. Det är i alla fall teorin.

Exemplet som Nike ger är en sula fylld med 8000 pärlor, men de är ojämnt delade över bälgen. Hälsäcken skulle till exempel innehålla 50 procent av pärlorna, eftersom tådämpningen endast kräver fem procent av pärlorna.

De första sneakersna som använder Joyride är Nike Joyride Run Flyknit som lanserades den 15 augusti, men tillgänglig för Nike Plus-medlemmar från och med idag. De är designade för alla löpare och kostar $ 180. Andra Joyride-sneakers som lanserades den 15 augusti inkluderar Nike Joyride NSW Setter, Nike Joyride NSW Optik för kvinnor och Nike Joyride Kids Nova för barn. Nike Joyride NSW lanseras den 1 september.

Relaterade Artiklar

Back to top button