Nick Eh 30: “Jag tror att riktningen för Fortnite bara blir bättre och bättre”

Twitch drabbades av ett enormt slag när den mest populära streameren, Tyler “Ninja” Blevins, flyttade till Mixer den 1 augusti. Men strax efter, en av de mest populära Fortnite streamers på YouTube, Nicholas “Nick Eh 30” Amyoony, bytte till Twitch.

Nick Eh 30 har haft en framgångsrik karriär efter hans flytt till Twitch. Han är nu den snabbast växande Twitch-kanalen på plattformen i september med en ökning med mer än 400 000 följare, enligt Twitchmetrics.

Nich Eh 30 pratade med Dot Esports om sin nuvarande erfarenhet av Twitch-samhället och staten Fortnite under denna turbulenta period. Även om han är en oberoende streamer just nu, sa han att han “aldrig kommer att säga aldrig” för att gå med i en esportorganisation i framtiden.

Eftersom YouTube har en annan publik än Twitch, hur har du upplevt den nya kulturen?

Nick Eh 30: Du kan definitivt säga att Twitch har en annan publik. De gillar att titta på olika typer av innehåll. Jag har märkt att många populära streamers gör konkurrenskraftiga Fortnite, folk gillar verkligen den typen av saker. Så det jag har försökt fokusera på är att komma tillbaka till tävlingar, jobba på turneringar och öva på dessa toner varje kväll. Naturligtvis accepterar människor fortfarande mitt gamla innehåll och gamla typer av strömmar. Till exempel brukade jag göra Fortnite slumpmässiga duon, höga dödar och trickskott i slutet. Människor älskar den typen av saker men jag tror att mycket av Twitch-samhället definitivt gillar konkurrenskraftigt också. Sammantaget gör jag en blandning av allt så det har varit en riktigt bra upplevelse och jag är väldigt nöjd med resultaten.

Så du är en streamer och en konkurrent. Kommer du att prioritera konkurrenskraftiga? Fortnite över din ström?

Jag kommer inte nödvändigtvis att prioritera varandra framför varför vi säger att jag är en konkurrerande streamer för ett spel, och låt oss säga att spelet blir opopulärt. Efter några månader eller ett år, låt oss säga att jag inte presterar bra. Jag skulle hata att ha alla mina ägg i en korg och bara vara känd för någon som tävlar på toppnivå men då inte kan tävla på den högsta nivån eftersom jag förstör eller inte presterar lika bra. Den typen av tryck skulle få mig. Det är också trevligt att bara ha den roliga aspekten inblandad och det är inte bara konkurrenskraftigt hela tiden eftersom det kan slita på dig. Så jag försöker blanda ihop det och jag försöker göra andra saker. Jag skulle till och med säga att jag gillar att vara en fin ras av en innehållsskapare och pro-spelare och jag ändrar det hela tiden.

Innan din Fortnite karriär, du gjorde Sista av oss videor på YouTube. Tänkte du någonsin på att gå till en mindre familjevänlig atmosfär som andra streamers?

Jag skulle säga att jag är en familjevänlig person. Du kommer aldrig att höra mig säga något negativt eller hatligt, något av det icke-familjevänliga grejen. Jag gillar att tro att även om mina spel inte kunde vara familjevänliga, kommer jag alltid att berätta för min community att jag kommer att se till att sätta PG-13 i titeln och allt det där. Jag gör mitt bästa för att försöka hålla det familjevänligt för alla att titta på.

Saken med att prova nya spel är när The Last of Us var mitt huvudspel på min kanal, det var spelet som fick mig flest tittare, mest visningar på mina videor och liveströmmar. Sedan försökte jag något nytt. jag försökte Fortnite och tro det eller ej, det fick mig färre tittare vid den tidpunkt då det kom ut. Så efter att ha hållit med det och ständigt spelat det kunde folk säga att jag började njuta av det mer än The Last of Us för att jag spelade det i tre år. Människor började acceptera det och jag började växa i skicklighet. Jag lärde folk tips och tricks. Folk började njuta av det och det var det som sprängde min kanal. Jag tror att du i framtiden definitivt kan förvänta dig att se mig spela nya spel. Jag vet bara inte vad det spelet blir än. Men jag är alltid öppen för olika spel på min kanal. Nu när jag har flyttat till Twitch är det mycket accepterande av olika spel.

Det har varit en hel del kontroverser kring Fortnite, inklusive BRUTE Var ser du riktningen för Fortnite rubrik?

Så när det gäller de kontroversiella grejerna påminner jag alltid folk om att den vokala minoriteten är mycket högljudd, precis som på Twitter. Jag känner att Epic Games har mycket statistik som vi inte vet om. Du vet att mekaniken kan vara kontroversiell mot den professionella scenen och den konkurrensutsatta scenen, vilket jag skulle argumentera med den högljudda minoriteten, men de 99 procent av människorna som spelar och de människor som har ett nio till fem jobb som kommer hem och spelar i ungefär en timme eller två njuter de av den typen av saker. Jag menar, Epic har den statistiken och jag tror inte att de skulle lägga den typen av saker i spelet om det inte tog med nya människor. Jag är säker på att de testar de här sakerna och ser hur det är. Kanske är det att hålla folk att spela längre, vilket i sin tur gör att människor kan spendera mer pengar på dem eftersom de tycker om det.

Så i slutet av dagen, förändringarna, säker på att de kan vara kontroversiella för pro-spelarna, men jag tycker verkligen om dem. Jag har fortfarande en bra tid att spela spelet. Nyckeln är balans. När du kommer till Fortnite, det är en rolig upplevelse. Jag tror riktningen av Fortnite blir bara bättre och bättre. Jag kan bara se att det går upp och upp.

Skulle du säga att du tycker om vanliga offentliga matcher mer än konkurrenskraftiga? Fortnite?

Jag är så upphetsad att tävla i tävling Fortnite. Jag tror att det handlar om vad folk har gjort tidigare. I mitt förflutna har jag gjort innehåll, bara avslappnade spel i offentliga matcher, så jag grävde aldrig riktigt djupt in i konkurrens som jag är nu på Twitch där jag slipar varje dag i granskningar och allt det där. Så för mig njuter jag ärligt talat av den konkurrensutsatta scenen även med alla förändringar som mechs och allt. Jag tror att de gör ett bra jobb med att balansera det. Så jag tycker mycket mer om tävlingar än offentliga matcher och avslappnade matcher nu. Jag skulle säga att det bara beror på vad du har gjort tidigare.

Du har spelat Fortnite i åratal. Enligt din åsikt, vilka ändringar skulle du göra i spelet i dess nuvarande tillstånd?

Det är en bra fråga. Så just nu skulle jag säga en sak Fortnite gör otroligt bra är att det finns nytt innehåll, en ny uppdatering, något nytt att tweeta om, strömma om. Som en streamer och någon som försöker underhålla människor, spelar ett spel om och om igen … till exempel The Sista av oss. När det inte finns något nytt innehåll blir de sakerna gamla, inaktuella och repetitiva. Med Fortnite, vad de har för det är att det alltid finns nytt innehåll att arbeta med. Jag tycker att det är en av de viktigaste sakerna, ständigt hålla ditt spel uppdaterat, friskt och spännande, det gör att människor kommer tillbaka.

Vad skulle du säga var din favoritsäsong eller meta att spela i?

Jag skulle definitivt säga att det var säsongen då du kunde pumpa dubbelt med hagelgeväret. Du kan ha två i ditt lager och byta fram och tillbaka utan att fördröja alls mellan att byta. Det tillät bara så många häftiga klipp. När du var solo-mot-trupper kunde du ta ut hela lag på en sekund på grund av hur stark och kraftfull pumpen var. Det faktum att du kunde hålla två och att du kunde ha den snabba eldhastigheten, skulle jag definitivt säga det, särskilt för fredagen Fortnite turneringar som var dödsbaserade.

Du har odlat ett enskilt varumärke. Vad är några av anledningarna till att du inte har gått med i en e-sportorganisation som andra streamers?

Jag antar att jag nu gör mina egna saker. Jag menar, säg aldrig aldrig. Om erbjudandet stämmer kanske något kan komma upp, men just nu är jag ganska glad där jag är. Jag är undertecknad med en fantastisk talangbyrå ​​och jag har många fantastiska människor som stöder mig, till exempel min familj. Jag har dem att hjälpa mig att göra mycket av det som en organisation skulle göra. Mina föräldrar hanterar min e-post, fan-mail, skickar ut det här och det. Jag har så mycket stöd bakom mig att jag aldrig riktigt tänkt på att underteckna. Men säg aldrig aldrig.

Relaterade Artiklar

Back to top button