Newark Airport anvÀnder Xbox Kinect-sensorer för övervakning

Newark Airport anvÀnder Xbox Kinect-sensorer för övervakning

För mÄnga var Kinect ett oönskat tillskott till Xbox 360 som i slutÀndan dog med första generationens Xbox One (pÄ Amazon Canada). För Newark Liberty International Airport ses de gamla Kinect-sensorerna som en enhet som kan anvÀndas för övervakning.

Som IGN rapporterar spelade videospelhistorikern Jason Scott sin vÀg genom Newark Airport nÀr han sÄg en vÀlbekant enhet fÀst i slutet av en lÄng arm ovanför en bildskÀrm. Vid nÀrmare granskning insÄg han att det var en Kinect-rörelsesensor. De Àr inte speciella versioner av Kinect avsedda för övervakning, eftersom dessa enheter hade Xbox-logotypen pÄ sig.

TSA anvÀnder nu Xbox Kinects för övervakning i Newark flygplats. Bra jobb tech, lÄngsam klapp, Microsoft pic.twitter.com/8b2W89huG5

– Jason Scott (@textfiles) 15 juli 2019

Microsoft började avbryta Kinect sÄ lÄngt tillbaka som 2015 nÀr Kinect för Windows försvann. Sedan slutade Xbox 360-versionerna att tillverkas 2016, med den sista spiken i kistan var produktionen av Kinect för Xbox One som slutade i oktober 2017. Det innebar att det fanns miljontals Kinect-enheter dÀr ute och till mycket liten nytta för spelare, sÄ det ser ut som om TSA sÄg en möjlighet, Ätminstone gjorde de i Newark. Du mÄste undra om de anvÀnds nÄgon annanstans.

Kinect Àr faktiskt inte död vad Microsoft betrÀffar, det förvandlas bara frÄn att vara en konsument- och spelfokuserad enhet till en teknik för anvÀndning i företaget och specifikt för artificiell intelligens. Förra Äret meddelade Microsoft Azure Kinect för detta ÀndamÄl.