Newark Airport använder Xbox Kinect-sensorer för övervakning

För många var Kinect ett oönskat tillskott till Xbox 360 som i slutändan dog med första generationens Xbox One (på Amazon Canada). För Newark Liberty International Airport ses de gamla Kinect-sensorerna som en enhet som kan användas för övervakning.

Som IGN rapporterar spelade videospelhistorikern Jason Scott sin väg genom Newark Airport när han såg en välbekant enhet fäst i slutet av en lång arm ovanför en bildskärm. Vid närmare granskning insåg han att det var en Kinect-rörelsesensor. De är inte speciella versioner av Kinect avsedda för övervakning, eftersom dessa enheter hade Xbox-logotypen på sig.

TSA använder nu Xbox Kinects för övervakning i Newark flygplats. Bra jobb tech, långsam klapp, Microsoft pic.twitter.com/8b2W89huG5

– Jason Scott (@textfiles) 15 juli 2019

Microsoft började avbryta Kinect så långt tillbaka som 2015 när Kinect för Windows försvann. Sedan slutade Xbox 360-versionerna att tillverkas 2016, med den sista spiken i kistan var produktionen av Kinect för Xbox One som slutade i oktober 2017. Det innebar att det fanns miljontals Kinect-enheter där ute och till mycket liten nytta för spelare, så det ser ut som om TSA såg en möjlighet, åtminstone gjorde de i Newark. Du måste undra om de används någon annanstans.

Kinect är faktiskt inte död vad Microsoft beträffar, det förvandlas bara från att vara en konsument- och spelfokuserad enhet till en teknik för användning i företaget och specifikt för artificiell intelligens. Förra året meddelade Microsoft Azure Kinect för detta ändamål.

Relaterade Artiklar

Back to top button