Netflix, YouTube, Prime Video och Hulu Dominate Streaming, för nu

Under de senaste månaderna har allt som Netflix har spenderat miljarder på att förbereda sig börjat ske.

Why Axis Bug

Före en ny våg av videostreamingkonkurrens från tunga hitters inklusive Apple, AT&T, Comcast och Disney, som alla lanseras nästa år, meddelade Netflix att de förlorar sina två mest populära program. avgår till HBO Max 2020 och är på väg till NBCUniversals tjänst 2021.

Enligt en nyligen rapporterad comScore-rapport använde 64 miljoner amerikanska hushåll OTT-streamingtjänster i mars 2019 genom en smart-TV, media-streaming-enhet, spelkonsol och andra medel. Rapporten visade att Netflix når 75 procent av dessa hushåll, följt av YouTube med 55 procent.

Amazon Prime Video och den nu helt Disney-kontrollerade Hulu når 44 respektive 32 procent av dessa OTT-hushåll. De fyra stora utgör 79 procent av den totala visningstiden, enligt comScore. Men särskilt för Netflix är den stora frågan om dess fortsatta investering i original kan ersätta det engagemang som det får från licensierade sitcoms.

Nielsen försåg PCMag med data från sin SVOD-innehållsklassificeringsrapport från 2018 som visade att Netflix var nummer ett i timmar, sett med en god marginal förra året – mer än 52 miljoner timmar för dess 200-episodkörning. och dess 254 avsnitt var andra på över 32 miljoner timmar, och resten av topp fem var också licensierade program (och), inte original.

En del av anledningen till detta är syndikerade program som helt enkelt har fler avsnitt, men uppgifterna visar varför Netflix har gått in i mer skuld för att bankrulle miljarder dollar i originalinnehållsutgifter som ofta prioriterar kvantitet framför kvalitet. Netflix måste äga mer innehåll för att hålla användare prenumererade och streama eftersom fler licensavtal löper ut och välfinansierade konkurrenter kommer ut på marknaden.

För en djupare dykning i det eskalerande ursprungliga innehållskriget mellan alla dessa strömmande jättar, och där detta alltmer avspärrade landskap lämnar konsumenterna, kolla in vår historia om det strömmande industriella komplexet.

Relaterade Artiklar

Back to top button