Netflix VD och fru donerar $ 120 miljoner till historiskt svarta högskolor och universitet

Netflix VD Reed Hastings och hans fru, Patty Quillin, meddelade idag att de kommer att donera 120 miljoner dollar – eller 40 miljoner dollar vardera – till Spelman, Morehouse College och United Negro College Fund (UNCF).

“Vi har stött dessa tre extraordinära institutioner under de senaste åren eftersom vi tror att investera i utbildning av svarta ungdomar är ett av de bästa sätten att investera i Amerikas framtid”, säger Quillin och Hastings. “Vi båda hade förmånen att få en fantastisk utbildning och vi vill hjälpa fler studenter – särskilt studenter med färg – att få samma start i livet.”

Historiskt sett har svarta högskolor och universitet (HBCU) “en enorm historia, men ändå missgynnas när det gäller att ge. I allmänhet flyter vitt kapital till övervägande vita institutioner, vilket förvarar kapitalisolering. Vi hoppas att denna ytterligare donation på 120 miljoner dollar kommer att hjälpa fler svarta studenter att följa sina drömmar och uppmuntrar också fler människor att stödja dessa institutioner – hjälpa till att vända generationer av orättvisor i vårt land, “sa de.

Gåvan är den största individuella stipendiedonationen till HBCU, bekräftade de tre organisationerna.

Spelman säger att det kommer att använda pengarna till en stipendiefond som är uppkallad efter Spelman-alumna och banbrytande medborgerliga rättighetsadvokat Dovey Johnson Roundtree.

“I slutet av tio år kommer vi att ha utbildat 200 studenter som kommer att utexamineras skuldfria”, säger Mary Schmidt Campbell, Ph.D., president för Spelman, i ett uttalande. “Det är en befriande gåva som gör det möjligt för våra studenter att arbeta för förändring i sina respektive samhällen och karriärer utan ekonomisk belastning.”

Robert F. Smith vid Morehouse College 135: e början.  (Foto av Marcus Ingram / Getty Images)
Robert F. Smith vid Morehouse College 135: e början. (Foto av Marcus Ingram / Getty Images)

Morehouse kommer att sätta in medel till sitt College Student Success-program, som lanserades förra året och använder donationerna som det får för att hjälpa studenterna att studera utan skuld. Det kommer också att kunna stödja minst 200 studenter. Programmets första donation kom från Robert F. Smith, miljardärs grundare av riskkapitalföretaget Vista Equity Partners, som chockerade Morehouse College-klassen 2019 genom att under sitt inledande tal meddela att han skulle betala ut studenternas studielåneskuld, och att av sina föräldrar.

Gåvan från Hastings och Quillin får namnet Dr. Michael L. Lomax Student Success Scholarship efter nuvarande UNCF-koncernchef och 1968 Morehouse-examen. “Jag känner en djup känsla av ansvar att förvalta deras otroliga gåva till maximal påverkan och se till att den främjar deras tro på och engagemang för principen att” svarta liv betyder “, säger Dr. Lomax.

Morehouse säger att den genomsnittliga studenten har en låneskuld mellan $ 33.000 och $ 40.000. UNCF-forskning finner emellertid att 80 procent av HBCU-studenter använder federala studielån kontra 55 procent av dem vid andra privata och statliga institutioner.

”Den livsförändrande gåvan från Patty Quillin och Reed Hastings kommer att finansiera en ny generation Morehouse-män som kommer att vara beredda att använda sina talanger för att leda och forma Amerika till den nation som det borde vara – ett led av möjlighet som respekterar och värdesätter bidrag från människor av alla raser, kön och bakgrunder, säger David A. Thomas, president för Morehouse College, i ett uttalande. “Jag uppskattar deras generositet och förtroende för Morehouse rekord som en röst för sanning och rättvisa för marginaliserade människor i världen.”

Relaterade Artiklar

Back to top button