Netflix tittar pĂ„ “konsumentvĂ€nliga sĂ€tt” för att begrĂ€nsa lösenordsdelning

Netflix tittar pÄ

Tidigare denna mÄnad rapporterade Netflix sitt resultat för tredje kvartalet för 2019 och de ger positiv lÀsning. IntÀkterna har ökat, intÀkterna fördubblats och miljoner fler mÀnniskor prenumererar pÄ tjÀnsten. Netflix Àr dock en snabbt mognad tjÀnst och det kommer att bli alltmer utmanande att fortsÀtta vÀxa, sÄ problemet med lösenordsdelning har tagits upp.

Som MobileSyrup rapporterar, i en videointervju angĂ„ende dessa Q3-inkomster, frĂ„gades Netflix CFO Spencer Neumann om den “mogna tillvĂ€xtbanan” för Netflix i USA innebar lösenordsdelning / stjĂ€lning Ă€r nĂ„got tjĂ€nsten avser att ta itu med. Neumann svarar och sĂ€ger: “Vi fortsĂ€tter att övervaka det … vi kommer att se de konsumentvĂ€nliga sĂ€tten att trycka pĂ„ kanterna av det … vi har inga stora planer att meddela just nu nĂ€r det gĂ€ller att göra nĂ„got annorlunda dĂ€r . “

Det Àr uppenbart att Netflix vet att vissa prenumeranter delar sina lösenord med andra som verkligen borde betala för sin egen Ätkomst. Men för nÀrvarande har det ingen avsikt att gunga bÄten, upprör prenumeranter och uppmuntra nÄgon negativ press som oundvikligen skulle Ätfölja en klÀmma pÄ lösenordsdelning.

Netflix-konton har inbyggda grÀnser, men grÀnsen kommer i form av hur mÄnga samtidiga strömmar som Àr tillÄtna. För nu och överskÄdlig framtid kan du logga in pÄ Netflix pÄ sÄ mÄnga enheter du vill.

I skarp kontrast till Netflix avslappnade attityd till delning, klÀmmer Spotify ner pÄ praxis eftersom dess Premium Family Plan nu krÀver platsdelning. Om du blir upptagen med att blockera annonser pÄ det gratis kontot kommer Spotify att stÀnga av eller till och med avsluta ditt konto.