Netflix Subscriber Drop markerar början på en Rocky Road

Netflix har tappat prenumeranter för första gången sedan 2011 och har minskat 123 000 prenumeranter under andra kvartalet. Streamingtjänsten lade till 2,8 miljoner nya betalda streamingkunder utanför USA, men det beräknades lägga till 5 miljoner. Och saker kommer bara att bli hårdare för Netflix framöver.

Why Axis Bug

Kvartalets stora missabonnemang berodde till stor del på Netflix prishöjning i början av året. Netflix sa i sitt aktieägarbrev att “vår missade prognos var i alla regioner, men något mer i regioner med prishöjningar.”

Trots den kraftiga nedgången efter år med stadiga abonnenttillägg passerade Netflix fortfarande 150 miljoner betalade globala abonnenter för första gången. Tillväxten beror till stor del på internationella abonnenter, som nu ligger på 91,5 miljoner och står för 60 procent av Netflix globala abonnentbas, en ökning från 40 procent 2016. Amerikanska abonnenter sjönk från 60,2 miljoner till 60,1 miljoner från första kvartalet till andra kvartalet.

Why Axis Netflix Q2 2019-prenumeranter

Netflix säger att detta kvartal är en blip. Företaget projicerar 7 miljoner nya abonnenter under tredje kvartalet på baksidan av tredje säsongen. Den nostalgiska sci-fi-serien slog tittarrekord för plattformen och är det närmaste som Netflix har en tältstångsserie just nu.

Ser vi framåt på den ökande konkurrensen på streamingmarknaden, som redan kommer att kosta Netflix sina två mest populära program och vissa kan kalla de optimistiska Q3-förväntningarna önsketänkande.

Förutom den nuvarande konkurrensen för abonnenter från Amazon Prime Video och den nu helt Disney-kontrollerade Hulu, kommer Netflix snart att möta en våg av nya konkurrenter som bankrolleras av tekniska giganter och mediekonglomerat. Disney + lanseras i november för $ 6,99 per månad, HBO Max (som ägs av AT & T: s WarnerMedia kommer våren 2020, och NBCUniversals streamingtjänst är planerad till debut nästa år. För att inte tala om Apple TV + kommer ut någon gång i höst.

Netflix har investerat miljarder i otaliga original (både högkvalitativt innehåll och ett utslag av låga filmer och program) för att lägga ut sitt bibliotek för dagen när alla andra stora medieföretag återvinner sina licensierade filmer och program för att komma efter det. Den dagen är nästan här.

Netflix tar redan prenumerantträffar från att höja sina priser. Vad händer när konsumenter måste välja mellan ett halvt dussin tjänster, alla med originalserier och exklusivt licensierat innehåll?

Strömmande krig kommer att bli en dyr strävan, men för de flesta spelare finns det andra intäktsströmmar att falla tillbaka på. Apple och Amazon har miljarder i kontantreserver; AT&T, Comcast och Disney har medieimperier där streamingappar bara är en del. Netflix har en affärsmodell: betalda prenumerationer.

Marknadsledaren har förberett sig så gott som möjligt för det som kommer. Men när Netflix stöter på en abonnentvägg och tittarna börjar släppa tjänsten för att spendera pengar på konkurrenter istället kan det finnas svåra val framåt för den engångs-DVD-leveransservice som upprätthöll mediemodellen. Det tog nästan ett decennium, men de företag som det störde har slagits samman, konsoliderats och laddats upp för att jämna ut saker.

Relaterade Artiklar

Back to top button