Netflix Subscriber Drop markerar början pÄ en Rocky Road

Netflix Subscriber Drop markerar början pÄ en Rocky Road

Netflix har tappat prenumeranter för första gÄngen sedan 2011 och har minskat 123 000 prenumeranter under andra kvartalet. StreamingtjÀnsten lade till 2,8 miljoner nya betalda streamingkunder utanför USA, men det berÀknades lÀgga till 5 miljoner. Och saker kommer bara att bli hÄrdare för Netflix framöver.

Why Axis Bug

Kvartalets stora missabonnemang berodde till stor del pĂ„ Netflix prishöjning i början av Ă„ret. Netflix sa i sitt aktieĂ€garbrev att “vĂ„r missade prognos var i alla regioner, men nĂ„got mer i regioner med prishöjningar.”

Trots den kraftiga nedgÄngen efter Är med stadiga abonnenttillÀgg passerade Netflix fortfarande 150 miljoner betalade globala abonnenter för första gÄngen. TillvÀxten beror till stor del pÄ internationella abonnenter, som nu ligger pÄ 91,5 miljoner och stÄr för 60 procent av Netflix globala abonnentbas, en ökning frÄn 40 procent 2016. Amerikanska abonnenter sjönk frÄn 60,2 miljoner till 60,1 miljoner frÄn första kvartalet till andra kvartalet.

Why Axis Netflix Q2 2019-prenumeranter

Netflix sÀger att detta kvartal Àr en blip. Företaget projicerar 7 miljoner nya abonnenter under tredje kvartalet pÄ baksidan av tredje sÀsongen. Den nostalgiska sci-fi-serien slog tittarrekord för plattformen och Àr det nÀrmaste som Netflix har en tÀltstÄngsserie just nu.

Ser vi framÄt pÄ den ökande konkurrensen pÄ streamingmarknaden, som redan kommer att kosta Netflix sina tvÄ mest populÀra program och vissa kan kalla de optimistiska Q3-förvÀntningarna önsketÀnkande.

Förutom den nuvarande konkurrensen för abonnenter frÄn Amazon Prime Video och den nu helt Disney-kontrollerade Hulu, kommer Netflix snart att möta en vÄg av nya konkurrenter som bankrolleras av tekniska giganter och mediekonglomerat. Disney + lanseras i november för $ 6,99 per mÄnad, HBO Max (som Àgs av AT & T: s WarnerMedia kommer vÄren 2020, och NBCUniversals streamingtjÀnst Àr planerad till debut nÀsta Är. För att inte tala om Apple TV + kommer ut nÄgon gÄng i höst.

Netflix har investerat miljarder i otaliga original (bÄde högkvalitativt innehÄll och ett utslag av lÄga filmer och program) för att lÀgga ut sitt bibliotek för dagen nÀr alla andra stora medieföretag Ätervinner sina licensierade filmer och program för att komma efter det. Den dagen Àr nÀstan hÀr.

Netflix tar redan prenumeranttrÀffar frÄn att höja sina priser. Vad hÀnder nÀr konsumenter mÄste vÀlja mellan ett halvt dussin tjÀnster, alla med originalserier och exklusivt licensierat innehÄll?

Strömmande krig kommer att bli en dyr strÀvan, men för de flesta spelare finns det andra intÀktsströmmar att falla tillbaka pÄ. Apple och Amazon har miljarder i kontantreserver; AT&T, Comcast och Disney har medieimperier dÀr streamingappar bara Àr en del. Netflix har en affÀrsmodell: betalda prenumerationer.

Marknadsledaren har förberett sig sÄ gott som möjligt för det som kommer. Men nÀr Netflix stöter pÄ en abonnentvÀgg och tittarna börjar slÀppa tjÀnsten för att spendera pengar pÄ konkurrenter istÀllet kan det finnas svÄra val framÄt för den engÄngs-DVD-leveransservice som upprÀtthöll mediemodellen. Det tog nÀstan ett decennium, men de företag som det störde har slagits samman, konsoliderats och laddats upp för att jÀmna ut saker.