Netflix skickar sin 5 miljarder DVD

Netflix skickar sin 5 miljarder DVD

Den 14 april 1998 lanserades Netflix med 925 titlar tillgÀngliga att hyra pÄ DVD. 21 Är senare och företaget har precis skickat sin fem miljarder skiva till kunder.

Som Engadget rapporterar var den fem miljarder skivan en kopia av Rocketman och summan firades pÄ Netflix med champagne och en fest som videon i tweeten nedan visar.

5.000.000.000 leveranser. FIVEBILLION.

Ett hjĂ€rtligt tack till vĂ„ra otroliga medlemmar som har varit med oss ​​under de senaste 21 Ă„ren av DVD Netflix. Fem miljarder levererade skivor Ă€r en enorm milstolpe och vi Ă€r allt skyldiga vĂ„ra fantastiska medlemmar och teammedlemmar. pic.twitter.com/Eg1bjEMtcx

– DVD Netflix (@dvdnetflix) 26 augusti 2019

Även om det Ă€r en imponerande prestation att nĂ„ fem miljarder, Ă€r affĂ€rsmodellen för DVD-uthyrning helt klart pĂ„ vĂ€g ut. Under 2011 hade Netflix 14 miljoner skivprenumeranter, men i Ă„r ligger summan pĂ„ bara 2,4 miljoner. Under tiden har Netflix streamingverksamhet nu över 150 miljoner abonnenter och Ă€r helt klart framtiden. ÄndĂ„ genererar skivuthyrning fortfarande 46 miljoner dollar i kvartalsvinster för företaget.

Det Àr sÀkert att anta att Netflix skivuthyrningsverksamhet inte skickar ytterligare en miljard skivor eller kommer att finnas kvar om ytterligare 21 Är. Det kan bara ha en handfull Är kvar, men jag Àr sÀker pÄ att Reed Hastings kommer att fortsÀtta att stödja det sÄ lÀnge det Àr lönsamt. Om inget annat Àr de kunder som hyr skivor potentiella framtida streamingprenumeranter, sÄ det Àr bÀst att behÄlla dem som kunder tills de vÀljer att byta.