Netflix Nabs ‘Seinfeld’ Amid Battle For Streaming Viewers

Netflix får en av de mest populära TV-programmen genom tiderna. Men prenumeranter måste vänta till 2021 när videostreamingtjänstens affär börjar.

Tidpunkten för dagens tillkännagivande från Netflix kan verka för tidigt eftersom “Seinfeld” inte kommer att finnas tillgängligt i mer än 15 månader, men det är en högt profilerad vinst för den ledande streamingplattformen efter att ha förlorat budkrig för andra ikoniska sitcoms. Netflix förlorar mot HBO Max 2020 (WarnerMedia betalade 425 miljoner dollar för rättigheterna) och till NBCUniversals kommande streaming-app.

Jerry &
Elaine &
George &
Kramer &
Netflix

Alla 180 avsnitt av det Emmy-prisbelönta Seinfeld kommer till Netflix – över hela världen! – börjar 2021 pic.twitter.com/tLvcCKH4vl

– Netflix USA (@netflix) 16 september 2019

Hittills har Netflix inte sagt hur mycket det betalade för. Men enligt överstiger prislappen 500 miljoner dollar NBCUniversal som betalats för Alla tre avtalen gäller för femåriga rättighetsperioder. Hulu betalade en rapporterad $ 160- $ 180 miljoner för fem års amerikanska rättigheter 2015, vilket i efterhand verkar som ett fynd.

Affären anländer eftersom Netflix har spenderat miljarder på att skapa sitt eget originalinnehåll, inklusive TV-program och filmer, för att slåss mot inkommande rivaler, som kommer att omfatta streamingtjänster från Disney och Apple. I sitt Q2-resultat rapporterade Netflix för första gången att de förlorade amerikanska prenumeranter efter en prishöjning som höjde standardplanen från $ 11 till $ 13 per månad.

Trots pressen på originalinnehåll har Netflix också spenderat en förmögenhet på att i huvudsak streama omprogrammeringar av klassiska TV-program. Tillbaka i december betalade företaget enligt uppgift 100 miljoner dollar för att förnya licensiering till slutet av detta år när det går till HBO Max.

En stor fråga är om kommer att kunna beordra samma tittare som gör. Om du är en Netflix-prenumerant och inte kan vänta till 2021, är för närvarande tillgänglig för streaming på Hulu, som nu ägs av Disney och snart kommer att vara en del av ett större paket med Disney + och ESPN +.

Relaterade Artiklar

Back to top button