Netflix Nabs ‘Seinfeld’ Amid Battle For Streaming Viewers

Netflix Nabs 'Seinfeld' Amid Battle For Streaming Viewers

Netflix fÄr en av de mest populÀra TV-programmen genom tiderna. Men prenumeranter mÄste vÀnta till 2021 nÀr videostreamingtjÀnstens affÀr börjar.

Tidpunkten för dagens tillkĂ€nnagivande frĂ„n Netflix kan verka för tidigt eftersom “Seinfeld” inte kommer att finnas tillgĂ€ngligt i mer Ă€n 15 mĂ„nader, men det Ă€r en högt profilerad vinst för den ledande streamingplattformen efter att ha förlorat budkrig för andra ikoniska sitcoms. Netflix förlorar mot HBO Max 2020 (WarnerMedia betalade 425 miljoner dollar för rĂ€ttigheterna) och till NBCUniversals kommande streaming-app.

Jerry &
Elaine &
George &
Kramer &
Netflix

Alla 180 avsnitt av det Emmy-prisbelönta Seinfeld kommer till Netflix – över hela vĂ€rlden! – börjar 2021 pic.twitter.com/tLvcCKH4vl

– Netflix USA (@netflix) 16 september 2019

Hittills har Netflix inte sagt hur mycket det betalade för. Men enligt överstiger prislappen 500 miljoner dollar NBCUniversal som betalats för Alla tre avtalen gÀller för femÄriga rÀttighetsperioder. Hulu betalade en rapporterad $ 160- $ 180 miljoner för fem Ärs amerikanska rÀttigheter 2015, vilket i efterhand verkar som ett fynd.

AffÀren anlÀnder eftersom Netflix har spenderat miljarder pÄ att skapa sitt eget originalinnehÄll, inklusive TV-program och filmer, för att slÄss mot inkommande rivaler, som kommer att omfatta streamingtjÀnster frÄn Disney och Apple. I sitt Q2-resultat rapporterade Netflix för första gÄngen att de förlorade amerikanska prenumeranter efter en prishöjning som höjde standardplanen frÄn $ 11 till $ 13 per mÄnad.

Trots pressen pÄ originalinnehÄll har Netflix ocksÄ spenderat en förmögenhet pÄ att i huvudsak streama omprogrammeringar av klassiska TV-program. Tillbaka i december betalade företaget enligt uppgift 100 miljoner dollar för att förnya licensiering till slutet av detta Är nÀr det gÄr till HBO Max.

En stor frÄga Àr om kommer att kunna beordra samma tittare som gör. Om du Àr en Netflix-prenumerant och inte kan vÀnta till 2021, Àr för nÀrvarande tillgÀnglig för streaming pÄ Hulu, som nu Àgs av Disney och snart kommer att vara en del av ett större paket med Disney + och ESPN +.