Netflix fungerar inte pÄ gamla Roku-enheter pÄ grund av DRM

Netflix fungerar inte pÄ gamla Roku-enheter pÄ grund av DRM

Förra mÄnaden fick gamla Àgare av Roku-streaminglÄdor nÄgra dÄliga nyheter eftersom Netflix avslöjade att det inte lÀngre skulle strömma pÄ Roku-enheter före 2011 efter 1 december. Vid den tiden var anledningen tekniska begrÀnsningar utan ytterligare detaljer, men nu vet vi vad begrÀnsningen Àr: DRM.

Som Gizmodo rapporterar litar Netflix pÄ Microsofts PlayReady DRM för att skydda sina strömmar mot piratkopiering. De Àldsta Roku-enheterna (Roku SD, Roku HD, Roku HD-XR, Roku XD och Roku XDS) och nÄgra gamla Samsung- och Vizio-TV-apparater kan dock inte anvÀnda den. IstÀllet litar de pÄ Windows Media DRM, som Netflix fortsatte att stödja fram till nu.

Den tekniska begrĂ€nsningen som Netflix beskriver Ă€r oförmĂ„gan för dessa gamla enheter att uppgradera till PlayReady, och efter 1 december Ă€r det ett krav för Netflix-strömmar att fungera. SĂ„ om du fortfarande Ă€ger en av dessa mycket gamla Roku-streaminglĂ„dor, kommer deras tid verkligen att vara ute pĂ„ mindre Ă€n tre veckor. Detsamma gĂ€ller för utvalda Samsung-TV-apparater frĂ„n 2010-11 och Vizio-TV-apparater för 2012–2014.

Den goda nyheten Àr att det inte saknas val nÀr det gÀller uppgradering och du behöver inte spendera mycket pengar för att göra det. Det finns ocksÄ en god chans att du antingen redan anvÀnder eller funderar pÄ att uppgradera till en 4K TV, vilket innebÀr att du kan vÀlja en streamingenhet med stöd för 4K-innehÄll.

Om du bara vill ha den billigaste uppgraderingen för HD-streaming, varför inte hÀmta en Roku Express för $ 29,99 eller Fire TV Stick för $ 39,99. Alternativt kan du vÀnta pÄ den oundvikliga Black Friday-försÀljningen dÀr streaming-enheter sÀkert kommer att bli kraftigt nedsatta.