Netflix förblir pÄ topp, trots trÄngt strömmande marknad

Netflix förblir pÄ topp, trots trÄngt strömmande marknad

Streamingindustrin har brutit ut det senaste Ă„ret – och Ă€ndĂ„ har Netflix aldrig varit mer framgĂ„ngsrik. Även om HBO Max och NBC: s Peacock förvĂ€ntas slĂ€ppa marknaden 2020 rapporterar banbrytande streamingföretag ökade intĂ€kter och anvĂ€ndartillvĂ€xt.

Why Axis Bug

Enligt Netflixs Q4-resultatrapport för 2019 uppgick den till 5,47 miljarder dollar i intÀkter, vilket Àr 31 procent mer Àn Äret innan. TjÀnsten lyckades ocksÄ lÀgga till 8,76 miljoner nÀtabonnenter pÄ global nivÄ trots lanseringen av Disney + i USA.

Även med allt prat om andra företag som hĂ€mtar upp det som Netflix har Ă„stadkommit hĂ„ller tjĂ€nstens leverans av originalinnehĂ„ll det lĂ„ngt före paketet in pĂ„ det nya Ă„ret. Enligt en Statista-undersökning Ă€r Netflix fortfarande den absolut bĂ€sta streamingtjĂ€nsten bland amerikanska konsumenter.

Undersökningen visade att 85 procent av de 2 730 respondenterna i Äldern 18 till 64 Är var Netflix-abonnenter. NÀsta högsta var Amazon Prime Video med 65 procent, sedan Hulu med 52 procent. Sammanlagt 55 procent av de tillfrÄgade sa att de köpte digitalt videoinnehÄll frÄn YouTube (36 procent) och iTunes (19 procent).

Även med de senaste framgĂ„ngarna och anvĂ€ndardata kommer Netflix popularitet att vara nĂ„got att titta pĂ„ 2020 och dĂ€refter. Trots företagets totala anvĂ€ndartillvĂ€xt tillförde Netflix endast 420 000 amerikanska anvĂ€ndare under fjĂ€rde kvartalet, vilket ligger lĂ„ngt under förvĂ€ntningen pĂ„ 600 000. En möjlig orsak till denna hĂ€mmade tillvĂ€xt var lanseringen av Disney + i november.

Merparten av Netflixs Q4-tillvÀxt kan hÀnföras till företagets anstrÀngningar internationellt, men med Ànnu fler konkurrenter som lanseras i USA i Är, kommer det att bli intressant att se hur företaget kommer att klara sig bland ett sÄ trÄngt paket.