Netflix amerikanska abonnenträkning faller efter prishöjning

Netflix amerikanska abonnenträkning faller efter prishöjning

Netflix rapporterade en sällsynt minskning av amerikanska abonnenter efter en prishöjning som tillkännagavs i januari.

Under andra kvartalet förlorade Netflix 123 000 amerikanska abonnenter, som totalt uppgick till 60,1 miljoner. Företagets internationella abonnentantal kunde också inte nå Netflix prognoser och ökade med endast 2,8 miljoner, i motsats till de beräknade 5 miljoner. Totalt nådde företagets abonnentantal 151 miljoner.

“V√•r missade prognos var i alla regioner, men n√•got mer i regioner med prish√∂jningar”, s√§ger Netflix i sitt aktie√§garbrev.

I januari och de följande månaderna började Netflix höja priset för sina olika prenumerationspaket. Standardplanen Рföretagets mest populära erbjudande, som erbjuder HD-kvalitet Рsteg från $ 11 per månad till $ 13. Grundplanen å andra sidan ökade från $ 8 till $ 9.

“Nedg√•ngen i amerikanska prenumeranter tyder p√• att tittare p√• l√§gre priss√§ttningsniv√•er tappade Netflix som ett resultat av pris√∂kningen”, sa eMarketer-analytikern Eric Haggstrom i ett mejl.

Trots nedåtgående siffror är Netflix optimistisk att abonnenttillväxten kommer att öka och resultera i tillägget av 7 miljoner nya abonnenter under tredje kvartalet. Tidigare denna månad hade företagets hitshow säsong 3 premiär, som slog tittarrekord på tjänsten.

Netflix håller dock på att möta en våg av konkurrens i videostreamingsutrymmet. Kanske är det största hotande hotet Disney +, som kommer att lanseras i november till det låga priset på 6,99 dollar per månad. Apple, WarnerMedia och NBCUniversal förbereder också sina egna tjänster.

Att inte hjälpa saken är hur Netflix tappar rättigheterna till sina mest populära licensierade TV-program, inklusive och till de rivaliserande streamingtjänsterna. Men trots konkurrensen är Netflix övertygad om att det kan fortsätta växa och locka nya tittare.

“I USA, v√•r mest utvecklade marknad, tj√§nar vi fortfarande bara cirka 10 procent av konsumenternas tv-tid och mindre av deras mobila sk√§rmtid, s√• vi har mycket utrymme f√∂r tillv√§xt”, s√§ger f√∂retaget i aktie√§garbrevet.