Netflix amerikanska abonnenträkning faller efter prishöjning

Netflix rapporterade en sällsynt minskning av amerikanska abonnenter efter en prishöjning som tillkännagavs i januari.

Under andra kvartalet förlorade Netflix 123 000 amerikanska abonnenter, som totalt uppgick till 60,1 miljoner. Företagets internationella abonnentantal kunde också inte nå Netflix prognoser och ökade med endast 2,8 miljoner, i motsats till de beräknade 5 miljoner. Totalt nådde företagets abonnentantal 151 miljoner.

“Vår missade prognos var i alla regioner, men något mer i regioner med prishöjningar”, säger Netflix i sitt aktieägarbrev.

I januari och de följande månaderna började Netflix höja priset för sina olika prenumerationspaket. Standardplanen – företagets mest populära erbjudande, som erbjuder HD-kvalitet – steg från $ 11 per månad till $ 13. Grundplanen å andra sidan ökade från $ 8 till $ 9.

“Nedgången i amerikanska prenumeranter tyder på att tittare på lägre prissättningsnivåer tappade Netflix som ett resultat av prisökningen”, sa eMarketer-analytikern Eric Haggstrom i ett mejl.

Trots nedåtgående siffror är Netflix optimistisk att abonnenttillväxten kommer att öka och resultera i tillägget av 7 miljoner nya abonnenter under tredje kvartalet. Tidigare denna månad hade företagets hitshow säsong 3 premiär, som slog tittarrekord på tjänsten.

Netflix håller dock på att möta en våg av konkurrens i videostreamingsutrymmet. Kanske är det största hotande hotet Disney +, som kommer att lanseras i november till det låga priset på 6,99 dollar per månad. Apple, WarnerMedia och NBCUniversal förbereder också sina egna tjänster.

Att inte hjälpa saken är hur Netflix tappar rättigheterna till sina mest populära licensierade TV-program, inklusive och till de rivaliserande streamingtjänsterna. Men trots konkurrensen är Netflix övertygad om att det kan fortsätta växa och locka nya tittare.

“I USA, vår mest utvecklade marknad, tjänar vi fortfarande bara cirka 10 procent av konsumenternas tv-tid och mindre av deras mobila skärmtid, så vi har mycket utrymme för tillväxt”, säger företaget i aktieägarbrevet.

Relaterade Artiklar

Back to top button