NetEase stämde över oavsiktlig försäljning av $ 1,4 miljoner spelkaraktär

Vad händer om en spelkaraktär du har spenderat 1,4 miljoner dollar uppgradering av misstag säljs av en vän för bara 552 dollar? Som NetEase nyligen fick reda på, resulterar det i en rättegång riktad mot spelbolaget som lät försäljningen ske och vän som sålde karaktären.

Som Kotaku rapporterar driver det kinesiska spelföretaget NetEase ett massivt multiplayer online-spel (MMO) med fokus på kampsport som heter Justice Online. En av spelarna lyckades spendera 1,4 miljoner dollar på sin spelkaraktär och bestämde sig sedan för att låna karaktären till en vän. Förtroendet mellan dessa två vänner existerar sannolikt inte längre efter vad som hände därefter.

Spelaren som lånade karaktären försökte sälja tillbaka den till sin vän till ett pris av $ 55,138. Det gick dock fel när han av misstag satte priset till bara $ 552 istället och någon annan upptäckte noteringen på NetEases marknadsplats i spelet och snappade upp karaktären först. Det som följde var en stämningsansökan från spelaren som lämnades utan hans karaktär på 1,4 miljoner dollar, och fokus för hans rättsliga förfaranden var både NetEase och hans vän.

Det överlämnades till en domare att förmedla förfarandet online. Slutresultatet innebar att NetEase vred försäljningen av karaktärsspel och återvände ägandet till käranden. Men han tvingades också att betala nästan 13 000 dollar till spelaren som hade tagit upp karaktären för 552 dollar på marknaden. Den spelaren var trots allt en oskyldig part i allt detta och helt enkelt utnyttjade ett fynd.

Det mest löjliga med hela denna upplevelse är att det till och med är möjligt att spendera över en miljon dollar på en digital karaktär i ett spel. Vad kommer att hända i framtiden när NetEase så småningom och oundvikligen stänger av Justice Online-servrarna? Dessa karaktärer kommer att försvinna för alltid och NetEase kan hamna inför en hel del fler rättegångar när det händer från spelare som har spenderat åtminstone många tusen dollar i spelet.

Relaterade Artiklar

Back to top button