NES-spel Få en spolningsfunktion på Switch

Den 17 juli tillåter NES-spel som spelas på Nintendo Switch spelarna möjlighet att spola tillbaka tiden och ångra alla misstag de gjort.

Det har blivit mycket svårare att dö i moderna spel, eller döden har förvandlats till sin egen mekaniker och minimerats som ett hinder för progression. På 1980-talet var det inte så, och en enda träff i ett spel kunde skicka dig tillbaka till början. Det var ofta mycket mer frustrerande än det var kul.

Nintendo Entertainment System (NES) var inget undantag från denna regel, och nu med 46 NES-spel tillgängliga att spela på Switch ($ 299,99 på GameStop) gör Nintendo det lättare att återhämta sig från döden. Från och med den 17 juli får alla NES-spel en spolningsfunktion, vilket gör att spelarna kan spola tillbaka tiden som videon nedan visar.

Spolningsfunktionen kan aktiveras genom att hålla ner ZL- och ZR-knapparna på din Switch-kontroller. Detta kommer att dyka upp ett antal skärmdumpar från spelet, var och en representerar ytterligare ett steg tillbaka i tiden. Om du väljer ett av dessa skott spolar spelaren tillbaka till ett tidigare spelande, med tanken att de kan försöka igen och gå vidare.

Att spola tillbaka åtgärden bryter verkligen inte spelen och det erbjuder ett trevligt sätt att se fler av dessa klassiska titlar. Vissa spelare kommer inte att vara glada att det är där eftersom de bara vill ha den klassiska upplevelsen. Det är dock en valfri funktion som du kan välja att ignorera, så i det avseendet riktar den sig till alla.

Om du vill spela NES-spel på Switch kan du registrera dig för Nintendo Switch Online-tjänsten. Det kostar $ 3,99 för en månad, $ 7,99 för tre månader eller $ 19,99 för ett år och låser upp ett växande urval av NES-klassiker.

Relaterade Artiklar

Back to top button