NBCUniversal Streaming Service anlÀnder i april 2020

NBCUniversal Streaming Service anlÀnder i april 2020

NBCUniversals streamingtjÀnst startar nÀsta april, sa NBCUniversals VD Steve Burke den hÀr veckan.

TjÀnsten kommer sÄ smÄningom att vara det exklusiva hemmet för Netflix, som lÀmnar Netflix i januari 2021. PÄ torsdag skröt Burke för att sÀkra rÀttigheterna till serien, som enligt uppgift kostar nÀtverket upp 500 miljoner dollar.

“var viktigt för oss, för enligt Nielsen … Ă€r den frĂ€msta showen pĂ„ Netflix. Det Ă€r ungefĂ€r 5 procent av hela Netflix volym”, sa Burke under ett inkomstsamtal för Comcast, företagets förĂ€lder. “Och vi ser som ett av tĂ€ltstĂ„ngsprogrammen pĂ„ vĂ„r plattform.”

NBCUniversal kommer att producera originalinnehÄll för sin streamingtjÀnst. De flesta tv-program och filmer pÄ plattformen kommer dock frÄn dess befintliga fastigheter, som inkluderar Universal Pictures, NBC Entertainment och DreamWorks Animation.

“Vi har ett antal original som faktiskt Ă€r knutna till bibliotek som vi för nĂ€rvarande Ă€ger. Men jag förvĂ€ntar mig att den stora majoriteten av konsumtionen i början skulle förvĂ€rvas,” tillade han.

Burke vĂ€grade att erbjuda mer information om den kommande tjĂ€nsten, inklusive pris. Han sa bara att det kommer att vara “vĂ€ldigt annorlunda Ă€n nĂ„got annat pĂ„ marknaden.” NBCUniversal bekrĂ€ftade tidigare att dess streamingtjĂ€nst kommer att finnas i tvĂ„ former: en annonsfri streamingtjĂ€nst med en mĂ„natlig prenumerationsavgift och en gratis, annonsstödd version för dem som har Comcast Cable eller Sky.

Förutom Netflix kommer NBCUniversal att tÀvla mot rivaliserande produkter frÄn Disney, Apple och WarnerMedia, som ocksÄ gÄr in i strömmande krig.