NBC: s påfågel anländer i juli som gratis, annonsbaserad streamingtjänst

Nästa stora videostreamingtjänst, Peacock från NBCUniversal, kommer att anlända som en gratis, annonsstödd tjänst, tillgänglig för alla i USA i juli.

Det Comcastägda företaget designar Peacock för att ta itu med ett problem på dagens onlinestreamingmarknad: inte alla vill betala. Som ett resultat anländer tjänsten i tre nivåer. Den första, Peacock Free, kommer med annonser samtidigt som den erbjuder tillgång till mer än 7500 timmars innehåll utan extra kostnad.

Haken: du får bara “nästa dag tillgång” till nya avsnitt av “nybörjarsändningsserier.” NBCUniversals mest populära program kommer också att vara begränsade till utvalda avsnitt, så binge-tittande kanske inte är möjligt.

Peacock Premium

För att upphäva begränsningarna måste du betala $ 5 per månad för Peacock Premium. Tyvärr kommer nivån fortfarande med annonser, men du kan titta på mer än 15 000 timmars TV-program och filmer, inklusive originalt innehåll som är exklusivt för streamingtjänsten. Den andra stora förmånen är att Peacock Premium låter dig titta på allt i 4K / HDR-kvalitet.

Båda nivåerna begränsar annonsbelastningen till bara fem minuter per timme. Men om du verkligen hatar annonser kan du betala 10 dollar i månaden.

Peacock Office

Detaljerna tillkännagavs under en Comcast-värd investerarpresentation på torsdagen. På innehållsfronten lovar Peacocks katalog att konkurrera med Hulu, Disney + och Netflix genom att erbjuda några klassiska TV-serier och filmer som ingen annan plattform har. Till exempel kommer streamingtjänsten att vara det nya hem för, som för närvarande strömmar på Netflix. Peacock behåller också exklusiva rättigheter att strömma olika TV-serier på begäran och andra populära serier som

När det gäller filmer kommer tjänsten exklusivt att strömma de kommande och filmer senare i år. Du kommer också att kunna se klassiker som, och bland många andra.

Peacock avser också att sticka ut från tävlingen genom att erbjuda ett bibliotek med on-demand-innehåll, tillsammans med dussintals TV-liknande kanaler, alla med sin egen programmering. Till exempel kan du hitta en kanal som kommer att spela familjeorienterade filmer, en annan som fokuserar på komedieprogram och en som helt kretsar kring återkörningar av.

Kanaltillvägagångssättet är utformat för att ta itu med hur många användare som “oändligt rullar” genom ett on-demand-bibliotek som försöker lista ut vad de ska titta på. Genom att erbjuda den traditionella TV-kanalprogrammeringsmodellen kan du snubbla på något nytt som du gillar, eller hitta en gammal klassiker som du vill titta på igen.

Peakcock-möte

En annan skillnad med Peacock är fokus på live sporttäckning, nyheter, komedi sent på kvällen och reality-tv. “Påfågel kommer att ge konsumenterna en destination som går längre än filmer och tv, och samlar en mängd olika innehåll som fans vill ha på en tjänst”, säger Matt Strauss, ordförande för Peacock, i dagens tillkännagivande.

Tjänsten anländer först 15 april gratis till amerikanska abonnenter på Comcasts Xfinity X1 och Flex video- och internetplaner. Peacock kommer sedan att vara tillgänglig i USA för nedladdning den 15 juli inför OS 2020, som NBC också sänder. Du kommer att kunna komma åt Peacock på webben, mobilappar och smarta TV-apparater och streaming-enheter.

NBCUniversal spenderar 2 miljarder dollar för att bygga upp tjänsten och syftar till att locka åtminstone 30 till 35 miljoner aktiva användare till 2024 för att bryta jämna mellan investeringarna. Företaget hoppas också att tredjepartsstudior också kommer att erbjuda sitt innehåll på plattformen. I gengäld kommer de att kunna skörda reklamdollar.

Relaterade Artiklar

Back to top button