NBA tappar Microsoft för att placera fans nästan i basketarenor

NBA kommer att starta om sin basket-säsong med virtuella fans på läktaren.

På grund av COVID-19 tvingas ligan att spela ut resten av säsongen i avskildhet i Orlando, Florida. Och så, tyvärr, folkmassor i fysisk närvaro är inte tillåtna. Men oroa dig inte; några lyckliga fans kommer att kunna dyka upp virtuellt.

När spelen startar om kommer NBA att använda Microsofts programvara för videokonferenser, Microsoft Teams, för att visa människors ansikten på jätte LED-skärmar som kommer att placeras på läktaren. “Mer än 300 NBA-fans varje match kommer att bjudas in live på” Michelob ULTRA Courtside “17-fots videokort som omger domstolen, säger ligan i dagens tillkännagivande.

(Kredit: NBA)

Effekten är utformad för att imitera en verklig publik på ett NBA-spel. Microsofts programvara kommer att fånga fjärrvideo av varje fläkt och placera dem över ett virtuellt säte på läktaren. De 17 fot långa tavlorna visar sedan fansen när basketmatchen spelas vidare.

Microsoft Teams kommer att driva den virtuella publiken genom den nya funktionen Together Together, som introducerades tidigare denna månad. Videoläget är utformat för att samla alla mötesdeltagare i delad virtuell bakgrund, till exempel en sal. Effekten gör att det verkar som om alla sitter i ett rum tillsammans – en förändring från varje deltagare som visas i sin egen virtuella ruta.

“Vid sidan av synen på sina andra fans kan deltagarna titta på ett live-flöde av spelet direkt i Teams”, sa Microsoft i ett blogginlägg som förklarar funktionen. “Spelare kommer under tiden att uppleva sin energi och sitt stöd när de dribblar ner på banan och ser fansens reaktion i realtid,” tillade företaget.

(Kredit: NBA)

En sak som lämnats osäker var om röster och sång från fansen kommer att transporteras till arenorna. Andra på Twitter undrar vilka skyddsåtgärder som finns för att förhindra att ett fan visar något olämpligt. Vi har frågat Microsoft och vi kommer att uppdatera historien om vi hör tillbaka.

Även om endast 300 fans kommer att visas på LED-skärmarna för varje spel, säger NBA att alla fans “kommer att ha möjlighet att påverka visuella effekter i arenan.”

“Fläktar kan digitalt heja på sitt lag via NBA-appen och NBA.com och på Twitter med hjälp av lag-hashtags under hela spelet”, säger ligan i dagens tillkännagivande. “Virtuell jubel kommer att återspeglas på videokortet på plats med grafik och animationer som fångar nivån på fläktens engagemang runt om i världen.”

Redan i april blev Microsoft NBA: s officiella teknologipartner för att hjälpa ligan att skapa nya digitala upplevelser för att marknadsföra basket och nå fans. NBA planerar att starta upplevelsen den 30 juli när säsongen officiellt startar om.

NBA-partner Michelob Ultra kommer att välja ut de lyckliga fansen. “Från och med torsdagen den 30 juli kan fans besöka www.ultracourtside.com och följa Michelob ULTRAs sociala kanaler för detaljer om hur man vinner tillgång samt ytterligare exklusiva presentationer och upplevelser”, säger ölmärket.

Relaterade Artiklar

Back to top button