NÀstan 24 procent av förÀldrarna köper surfplattor till sina förskolebarn

NÀstan 24 procent av förÀldrarna köper surfplattor till sina förskolebarn

NĂ€r jag gick i femte klass bitade tech-buggen – mina tweenage-kohorter och jag blev desperat efter telefoner (tillbaka nĂ€r de fortfarande vred). NĂ„gra hade tur; andra, inte sĂ„ mycket. Oavsett hur vi gick, var vi alla överens om: Ingen yngre Ă€n oss borde ha en telefon.

VÄr logik var tvÄfaldig. Delvis var vi klokare, snÀllare och mogenare Àn de fjÀrde klassens filister. Och naturligtvis kunde vi verkligen inte förstÄ vad ett barn skulle göra med en.

Why Axis Bug

Men det var för ett decennium sedan (ja, det undrar mig ocksĂ„), och det tekniska landskapet har förĂ€ndrats dramatiskt – iPhones blev allestĂ€des nĂ€rvarande, bĂ€rbara datorer blev viktiga och surfplattor blev helt enkelt. Eftersom förĂ€ldrar utrustade sig med snygga enheter, gynnade deras barn. Vill du hĂ„lla kĂ€ften av din skrikande 3-Ă„ring? Ge dem en iPad och ladda upp en (förhoppningsvis inte redigerad) Peppa Pig-video. Enkel.

Nu gÄr du ner pÄ gatan eller genom en butik och ser ett halvt dussin barnvagnsbegrÀnsade barn med sina knubbiga fingrar som griper pappas iPhone XS.

PCMag (via Google Surveys) frĂ„gade 1 000 förĂ€ldrar med barn som strĂ€cker sig frĂ„n förskola till collegeĂ„lder om vilken teknik de köper för sina barn. En överraskande 40 procent av förĂ€ldrarna med högskolebaserade barn köpte bĂ€rbara datorer till dem, och 34 procent av gymnasieeleverna kunde snart dra nytta av en ny dator. Cirka 23 procent av ungdomsskolan och 18 procent av deltagarna i grundskolan kommer att ha en Fortnite- och Minecraft-maskin som vĂ€ntar hemma, och 20 procent av förskolebarnen – det vill sĂ€ga barn under 5 Ă„r – kommer att fĂ„ datorer. Vad de ska göra med dem har jag ingen aning om. Kalkylark, kanske?

Men jag kan gissa varför sĂ„ mĂ„nga barn i det Ă„ldersintervallet kommer att fĂ„ tabletter – en hel del förĂ€ldrar tĂ€nker köpa tabletter till sina förskolebarn och grundskolebarn, 24 respektive 25 procent. [An error in the prevous sentence was corrected on 8/15/2019—.] Även om de kan vara dyra Ă€r surfplattor stora och ger barnen en kĂ€nslig upplevelse som Ă€r svĂ„rare att hitta pĂ„ mindre enheter. De Ă€r den bĂ€sta tekniska leksaken du kan be om: FĂ€rgpop, spel finns i överflöd och förĂ€ldrar kan enkelt begrĂ€nsa skĂ€rmtiden.

Vi kanske borstar pÄ att se tots med tech, men för den kommande generationen Àr telefon- och datakunskap lika viktigt som faktisk lÀskunnighet. Att introducera barn till moderna enheter tidigt kommer att gynna dem senare, Àven om det oroar oss som inte dök upp ur livmodern med en iPhone i handen.

Men om deras Subway Surfers-missbruk börjar förstöra liv, anvÀnd dessa tips för att hÄlla ditt barns tekniska anvÀndning i schack.