Nästan 16 000 brittiska COVID-19 fall saknas på grund av gränserna för ett Excel-kalkylblad

Under helgen ökade antalet rapporterade COVID-19-infektioner i Storbritannien med ytterligare 15 841 fall, men en enorm ökning av infektioner var inte skyldig. Istället är det Microsoft Excel och de som använder det på Public Health England (PHE) som verkar vara orsaken till underrapporteringen.

Som Daily Mail rapporterar, trots att den brittiska regeringen ännu inte har bekräftat orsaken, tror man att ett Excel-kalkylblad var beroende av att lagra laboratorieresultat som används för att sammanställa dagliga infektionssummor. Emellertid var volymen data som lagts till, Excel-kalkylbladet nådde det maximala antalet kolumner som är tillåtet för ett enda ark. Vid den tiden slutade uppdateringen med de nya uppgifterna och problemet gick obemärkt förbi i flera dagar.

Som BBC rapporterade inträffade underlåtenhet att inkludera alla nya uppgifter mellan 25 september och 2 oktober och redogör för varför plötsligt nästan 16 000 nya fall dykt upp under helgen. PHE har bekräftat att alla som testat positivt för koronavirus har informerats, men den “tekniska frågan” innebär att de i nära kontakt med dem kanske inte har fått veta.

Tydligen har PHE nu löst problemet, men det finns ännu ingen förklaring till hur det löstes så att alla kan vara säkra på att det inte kommer att hända igen. Enligt Microsoft är det totala antalet tillåtna kolumner per Excel-kalkylblad 16384.

Relaterade Artiklar

Back to top button