NÀr Samsung gÄr vidare frÄn not 7-krisen, kÀmpar SDI-batteridrivet

NÀr Samsung gÄr vidare frÄn not 7-krisen, kÀmpar SDI-batteridrivet

Samsung har utvidgat sin undersökning om den exakta orsaken till brÀnderna i sina telefoner efter att ersÀttningstelefoner med batterier frÄn Kinas Amperex Technology ocksÄ tagit eld. (KÀlla: Reuters)

I skuggan av Samsung Electronics Note 7-smarttelefonkris, försÀger Samsung SDI tyst lugna oroliga kunder inklusive Apple Inc om att dess batterier Àr sÀkra. Men potentiella nya kunder kan visa sig svÄrare att övertyga dÄ Samsungs största interna reservdelsleverantör brottas med det rykte som fallet frÄn Note 7-debaktionen. Samsung SDI: s TV- och smarttelefonskÀrmar och batterier skapades som ett joint venture med Japans NEC för att göra vakuumrör 1970 och var nyckeln till Samsung Electronics snabba tillvÀxt.

Men det stÄr nu inför en tuffare utmaning Àn sin största kund och aktieÀgare, eftersom det ser ut att lÀgga till nya kunder och utvidga sig till elbatterier och lagringssystem för förnybar energi.

Samsung Electronics, vÀrldens största tillverkare av smartphones, fick snabbt skylla pÄ batteriet för att orsaka att vissa Note 7-enheter tog eld. Sedan dess har det utökat sin undersökning av den exakta orsaken till brÀnderna i sina nÀstan 900 000 vunna telefoner (780 dollar) efter att ersÀttningstelefoner med batterier frÄn Kinas Amperex Technology ocksÄ tagit eld. Men för Samsung SDI var skadan redan gjort, sa analytiker.

SDI, huvudleverantören av Note 7-batterier, har tappat cirka en femtedel av sitt marknadsvÀrde sedan problemet först uppstod och dess rörelseförlust under tredje kvartalet var mer Àn dubbelt sÄ stort som Äret innan.

Andelarna i Samsung Electronics Àr dock lite förÀndrade under samma period, och en opinionsundersökning frÄn Reuters / Ipsos pÄ söndag visade att Äterkallelse av not 7 har haft liten inverkan pÄ anvÀndarnas vilja att köpa företagets telefoner.

“Sedan den första Ă„terkallelsen har vi haft mĂ„nga förfrĂ„gningar frĂ„n vĂ„ra kunder, inklusive Apple, dĂ€r vi frĂ„gade om batterier som anvĂ€nds i deras produkter Ă€r sĂ€kra”, sa en person pĂ„ SDI som var inblandad i att utveckla Note 7-batteriet.

“Vi frĂ„gar oss ocksĂ„ om vi borde ha gjort det (Not 7-batteriet) pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet, eller om det kunde ha varit andra sĂ€tt”, sa personen och avböjde att bli namngiven eftersom han inte var behörig att prata med media.

Varaktig pÄverkan?

SDI har sagt att batterifrÄgan var begrÀnsad till not 7, och det har utfört tillförlitlighetskontroller av produkter hos större kunder och hittat inga problem. Det har inrÀttat team för att förbÀttra produktsÀkerheten och gjort det möjligt för kunderna att kontrollera batterier, vilket, enligt det, innebar tillfÀlliga förseningar för ett par kunder.

“Vi sĂ€tter högsta prioritet pĂ„ batteriets tillförlitlighet och kommer att anvĂ€nda denna möjlighet för att ytterligare öka kundernas förtroende,” sade Kim Hong-gyeong, SDI: s finansdirektör, vid ett konferenssamtal med analytiker.

Vissa analytiker sÀger att effekterna kan vara bestÄende för SDI.

“Detta kommer att ha större inverkan pĂ„ nya kunder Ă€n pĂ„ befintliga kunder”, sĂ€ger SR Kwon, pĂ„ Dongbu Securities. “SDI kan försĂ€kra befintliga kunder … men detta kan vara en minusfaktor för SDI nĂ€r det försöker attrahera nya kunder.”

“Det drabbade batteriet (anmĂ€rkning 7) skiljer sig helt frĂ„n den produkt vi anvĂ€nder, sĂ„ problemet pĂ„verkar oss inte riktigt”, sĂ€ger en tjĂ€nsteman hos en av SDI: s bilkunder. “Men vi Ă€r inte nöjda”, tillade personen och ville inte sĂ€ga om det kan förĂ€ndra förhĂ„llandet till SDI.

SDI, som enligt marknadsundersökningsföretaget B3 har cirka 25 procents marknadsandel för smÄ enhetsbatterier, kÀmpar redan med en avtagande smarttelefonmarknad, och dess diversifieringstryck har inte hjÀlpt av ett misslyckande med att vinna kinesisk certifiering för subventioner pÄ sitt bilbatterier pÄ vÀrldens största bilmarknad.

NÀra förbindelser

NÀra band till Samsung Electronics har hjÀlpt SDI att bygga upp skala och rykte och sÀkra order frÄn sÄdana som Apple. NÀstan en tredjedel av intÀkterna under det första halvÄret kom frÄn andra Samsung-företag.

För Samsung Electronics hjĂ€lpte de egna leverantörerna att slĂ„ konkurrenter till avancerad teknik – frĂ„n böjda skĂ€rmar till snabbare chips och batterier med högre densitet.

Men not 7-krisen har vÀckt tvivel om huruvida den interna försörjningskedjan kan hantera de vÀxande pÄfrestningarna pÄ kapacitet nÀr Samsung Electronics övergÄr frÄn snabbföljare till trendsÀttare.

En andra person pĂ„ SDI kallade Note 7-problemet “mycket pinsamt”: “Det handlar om vĂ„r förmĂ„ga … Vi trodde att vi hade kontroll (över alla aspekter av tillverkning), men det visade sig att det fanns nĂ„gra aspekter som vi inte var kunna styra. ”

SDI var tvungen att införliva nya material och teknik för att möta Samsungs begÀran om större batterikapacitet för Note 7, som ökade med en sjÀtte frÄn den tidigare modellen, berÀttade SDI-insiders till Reuters.

“Vi fokuserade pĂ„ att öka batterikapaciteten, men detta kunde ha varit en nackdel för tillförlitligheten”, sa ingenjören som arbetade med Note 7-batteriet.

Samsung Electronics sa att dess fokus Àr att titta pÄ alla möjligheter att hitta grundorsaken till Note 7-problemet.