När en billig 5G-telefon bara är början

Coolpads Legacy 5G-telefon kommer att vara den första 5G-enheten i USA som vi har hört talas om för under $ 400. Det är en prestation i sig. Lyssna på Coolpads VD Steve Cistulli, dock, och det är bara en kil för att få sitt företag att utveckla ett bredare utbud av 5G-enheter.

CES 2020 Bug Art

Coolpad Legacy 5G-telefonen körs på Android 10 och har 48MP och 8MP huvudkameror, en 16MP framåtvänd kamera, ett 4000 mAh batteri, ett standard hörlursuttag och en 6,53-tums 1080p HDR-skärm. Det kommer att finnas tillgängligt före slutet av juni “på den öppna marknaden för under $ 400”, sa Coolpad på CES.

Coolpad har gjort prisvärda smartphones ett tag nu. Dess Legacy-linje har varit framgångsrik hos förbetalda operatörer Metro och Boost, enligt Wave7 Research. Under Cistulli har det försökt att leda till att erbjuda en rad familjevänliga teknologiprodukter, initialt Dyno-smartklockan och en familjeadministrationsapp. Ur hans perspektiv är det det verkliga syftet med Legacy 5G: att ge sina ingenjörer expertis i att arbeta med 5G så att de kan utveckla nya produktidéer.

“Vi flyttar vår interna affärsmodell till tjänster, anslutna saker via IoT och andra plattformar. Vi får kunskapen om hur vi kan arbeta med 5G, och vi kan sedan lägga den i våra andra anslutna enheter”, sa han.

Legacy 5G kommer att köras på exklusivt “sub-6” 5G-system med lågt och mellanband. I första hand betyder det Sprint och T-Mobile, och särskilt ett sammanslaget Sprint / T-Mobile-nätverk.

Med sammanslagningen skulle T-Mobile / Sprint / Metro / Boost kunna erbjuda ett mid-band 5G-nätverk för den här telefonen som kan ha hastigheter i intervallet 300-500 Mbps. Utan fusionen skulle en sub-6-enda telefon på Metro uteslutande fungera på T-Mobils rikstäckande lågbandsnätverk, som har hastigheter som inte är mycket snabbare än 4G.

På under $ 400 kommer Legacy att kunna sätta en stor “5G” -logotyp på något prisvärt i de förbetalda butikerna (även om det inte har meddelats av dessa transportörer, och Cistulli sa inte direkt att det skulle göra det.) Cistulli säger att oavsett vilken hastighet det kommer, kommer 5G-etiketten att vara en stark försäljningsargument.

“I mitten av året verkar det som den främsta försäljningsargumenten när du går in i en butik först och främst kommer att bli: hur många Gs?” han sa. “Så för att kunna sätta 5G-monikern på en låda, tror jag att det kommer att bli väldigt, mycket bra.”

Massor av små bilar på 5G Highway

Telefonen är bra och bra. Tillsammans med TCL: s utlovade under $ 500 5G-telefon och andra telefoner antydde Sprints Ryan Sullivan när jag pratade med honom förra månaden, det kommer att sätta priset på inträde till 5G kraftigt, även om det inte inkluderar den snabba millimetervåg 5G . Det som verkligen exciterar Cistulli är dock 5Gs förmåga att stödja mycket högre antal enheter med enklare aktiveringsvägar. Att bygga Legacy 5G ger Coolpad kompetensen att bygga andra 5G-enheter, säger Cistulli.

“Infrastrukturen internt för att stödja utveckling, testning och certifiering av 5G är något som de flesta inte kommer att höra om, men det är viktigt för OEM-företag att ha den erfarenheten”, sa han.

Coolpad Dyno 2 Smartwatch

Han jämförde 5G med en “motorväg” med många fler körfält än 4G, så många fler enheter kunde gå med i den utan att tränga ihop saker.

“Om jag vill skapa ett anslutet 5G-pillerfodral är det en bil till på den motorvägen. Om jag vill sätta en 5G-kamera, två 5G-kameror i hemmet, och ändå ha dem att gå igenom molnet till din applikation, det är ytterligare två bilar på den banan. “

Så framtiden för Coolpad kan vara mer i sin just tillkännagivna Dyno 2-smartklocka (visas ovan) än i sina telefoner. Barns smartklockor har kämpat på den amerikanska marknaden i mer än ett decennium. På ytan ser de ut som ett bra sätt att hålla barn anslutna och säkra utan att ge dem smartphones. Men operatörer har haft betydande organisatoriska problem med att räkna ut hur man säljer, aktiverar och stöder produktkategorin, vilket har lämnat enheterna lite marknadsförda och ofta förvirrade.

Den tidigare Dyno klarade sig av glödande recensioner, men eftersom den bara såldes direkt från Coolpad med service från en obskur virtuell operatör, gjorde den inte mycket av ett märke på den operatörsdominerade amerikanska marknaden. Å andra sidan har Sprints Safe & Found Tracker, som tillverkats av Coolpad, varit en framgång, enligt företaget.

“Vissa transportörer får [how to sell IoT service plans], och en av dessa transportörer är Sprint, som tillåter dem att sälja så många av våra trackers. Andra operatörer har inte samma backend-provisionering och har inte samma framgång på grund av det. Vi utbildar och ger dem nu alternativ, säger Cistulli.

Den nya Dyno 2 kommer att ha en “uppgraderad chipset och ny applikationsplattform” och kommer att finnas tillgänglig i april 2020 för $ 190, sa företaget.

Relaterade Artiklar

Back to top button