NÀr en billig 5G-telefon bara Àr början

NÀr en billig 5G-telefon bara Àr början

Coolpads Legacy 5G-telefon kommer att vara den första 5G-enheten i USA som vi har hört talas om för under $ 400. Det Àr en prestation i sig. Lyssna pÄ Coolpads VD Steve Cistulli, dock, och det Àr bara en kil för att fÄ sitt företag att utveckla ett bredare utbud av 5G-enheter.

CES 2020 Bug Art

Coolpad Legacy 5G-telefonen körs pĂ„ Android 10 och har 48MP och 8MP huvudkameror, en 16MP framĂ„tvĂ€nd kamera, ett 4000 mAh batteri, ett standard hörlursuttag och en 6,53-tums 1080p HDR-skĂ€rm. Det kommer att finnas tillgĂ€ngligt före slutet av juni “pĂ„ den öppna marknaden för under $ 400”, sa Coolpad pĂ„ CES.

Coolpad har gjort prisvÀrda smartphones ett tag nu. Dess Legacy-linje har varit framgÄngsrik hos förbetalda operatörer Metro och Boost, enligt Wave7 Research. Under Cistulli har det försökt att leda till att erbjuda en rad familjevÀnliga teknologiprodukter, initialt Dyno-smartklockan och en familjeadministrationsapp. Ur hans perspektiv Àr det det verkliga syftet med Legacy 5G: att ge sina ingenjörer expertis i att arbeta med 5G sÄ att de kan utveckla nya produktidéer.

“Vi flyttar vĂ„r interna affĂ€rsmodell till tjĂ€nster, anslutna saker via IoT och andra plattformar. Vi fĂ„r kunskapen om hur vi kan arbeta med 5G, och vi kan sedan lĂ€gga den i vĂ„ra andra anslutna enheter”, sa han.

Legacy 5G kommer att köras pĂ„ exklusivt “sub-6” 5G-system med lĂ„gt och mellanband. I första hand betyder det Sprint och T-Mobile, och sĂ€rskilt ett sammanslaget Sprint / T-Mobile-nĂ€tverk.

Med sammanslagningen skulle T-Mobile / Sprint / Metro / Boost kunna erbjuda ett mid-band 5G-nÀtverk för den hÀr telefonen som kan ha hastigheter i intervallet 300-500 Mbps. Utan fusionen skulle en sub-6-enda telefon pÄ Metro uteslutande fungera pÄ T-Mobils rikstÀckande lÄgbandsnÀtverk, som har hastigheter som inte Àr mycket snabbare Àn 4G.

PĂ„ under $ 400 kommer Legacy att kunna sĂ€tta en stor “5G” -logotyp pĂ„ nĂ„got prisvĂ€rt i de förbetalda butikerna (Ă€ven om det inte har meddelats av dessa transportörer, och Cistulli sa inte direkt att det skulle göra det.) Cistulli sĂ€ger att oavsett vilken hastighet det kommer, kommer 5G-etiketten att vara en stark försĂ€ljningsargument.

“I mitten av Ă„ret verkar det som den frĂ€msta försĂ€ljningsargumenten nĂ€r du gĂ„r in i en butik först och frĂ€mst kommer att bli: hur mĂ„nga Gs?” han sa. “SĂ„ för att kunna sĂ€tta 5G-monikern pĂ„ en lĂ„da, tror jag att det kommer att bli vĂ€ldigt, mycket bra.”

Massor av smÄ bilar pÄ 5G Highway

Telefonen Àr bra och bra. Tillsammans med TCL: s utlovade under $ 500 5G-telefon och andra telefoner antydde Sprints Ryan Sullivan nÀr jag pratade med honom förra mÄnaden, det kommer att sÀtta priset pÄ intrÀde till 5G kraftigt, Àven om det inte inkluderar den snabba millimetervÄg 5G . Det som verkligen exciterar Cistulli Àr dock 5Gs förmÄga att stödja mycket högre antal enheter med enklare aktiveringsvÀgar. Att bygga Legacy 5G ger Coolpad kompetensen att bygga andra 5G-enheter, sÀger Cistulli.

“Infrastrukturen internt för att stödja utveckling, testning och certifiering av 5G Ă€r nĂ„got som de flesta inte kommer att höra om, men det Ă€r viktigt för OEM-företag att ha den erfarenheten”, sa han.

Coolpad Dyno 2 Smartwatch

Han jĂ€mförde 5G med en “motorvĂ€g” med mĂ„nga fler körfĂ€lt Ă€n 4G, sĂ„ mĂ„nga fler enheter kunde gĂ„ med i den utan att trĂ€nga ihop saker.

“Om jag vill skapa ett anslutet 5G-pillerfodral Ă€r det en bil till pĂ„ den motorvĂ€gen. Om jag vill sĂ€tta en 5G-kamera, tvĂ„ 5G-kameror i hemmet, och Ă€ndĂ„ ha dem att gĂ„ igenom molnet till din applikation, det Ă€r ytterligare tvĂ„ bilar pĂ„ den banan. “

SÄ framtiden för Coolpad kan vara mer i sin just tillkÀnnagivna Dyno 2-smartklocka (visas ovan) Àn i sina telefoner. Barns smartklockor har kÀmpat pÄ den amerikanska marknaden i mer Àn ett decennium. PÄ ytan ser de ut som ett bra sÀtt att hÄlla barn anslutna och sÀkra utan att ge dem smartphones. Men operatörer har haft betydande organisatoriska problem med att rÀkna ut hur man sÀljer, aktiverar och stöder produktkategorin, vilket har lÀmnat enheterna lite marknadsförda och ofta förvirrade.

Den tidigare Dyno klarade sig av glödande recensioner, men eftersom den bara sĂ„ldes direkt frĂ„n Coolpad med service frĂ„n en obskur virtuell operatör, gjorde den inte mycket av ett mĂ€rke pĂ„ den operatörsdominerade amerikanska marknaden. Å andra sidan har Sprints Safe & Found Tracker, som tillverkats av Coolpad, varit en framgĂ„ng, enligt företaget.

“Vissa transportörer fĂ„r [how to sell IoT service plans], och en av dessa transportörer Ă€r Sprint, som tillĂ„ter dem att sĂ€lja sĂ„ mĂ„nga av vĂ„ra trackers. Andra operatörer har inte samma backend-provisionering och har inte samma framgĂ„ng pĂ„ grund av det. Vi utbildar och ger dem nu alternativ, sĂ€ger Cistulli.

Den nya Dyno 2 kommer att ha en “uppgraderad chipset och ny applikationsplattform” och kommer att finnas tillgĂ€nglig i april 2020 för $ 190, sa företaget.