Musk bekräftar att Tesla-fabriken var målet för motverkad cyberattack

Tesla, Tesla fabrik, Tesla hack, Tesla cyberattack, cyberattack, Elon Musk, Tesla Elon Musk

Elon Musk bekräftade att fabriken Tesla Inc i Nevada var målet för en motverkad cyberattack.

Musk twittrade på torsdagen att “detta var en allvarlig attack”, som svar på en rapport från Teslarati om att en anställd vid Gigafactory i Reno hade hjälpt Federal Bureau of Investigation att spåra ut den planerade attacken av en rysk man som arresterades den 22 augusti. och anklagas för konspiration för att avsiktligt skada en skyddad dator.

Justitiedepartementet sa i ett uttalande på tisdag att Egor Igorevich Kriuchkov, 27, hade försökt rekrytera en anställd hos ett oidentifierat företag för att införa skadlig programvara i företagets datorsystem. Skadlig programvara var avsedd att extrahera data från nätverket och att söka lösen från företaget, enligt justitieministeriet.

Kriuchkov lovade den anställde att han skulle få 1 miljon dollar efter att skadlig programvara infördes i datornätverket, enligt justitieministeriet.

Tesla-medarbetaren som Kriuchkov kontaktade är en rysktalande person som hade tillgång till företagets datanätverk, rapporterade Teslarati på torsdag. Den anställde varnade Tesla om tillvägagångssättet och företaget informerade FBI, rapporterade Teslarati.

Tesla svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar.

Relaterade Artiklar

Back to top button