Mozilla testar ett annonsfri abonnemang på $ 5 / månad

Mozilla testar en ny prenumerationstjänst på $ 5 / månad för nyheter i samarbete med reklamfri nyhetsprenumeration Scroll.

Den kommande tjänsten ger abonnenter tillgång till reklamfria versioner av artiklar från publikationer som redan arbetar med Scroll. De inkluderar Slate, The Atlantic, BuzzFeed, Gizmodo, USA Today, SBNation, Jezebel, Deadspin, Vox, The Verge och Eater. Ingen av dessa publikationer är för närvarande betalväggiga, men alla kör annonser på deras webbplatser.

Prenumeranter kommer att kunna lyssna på ljudversioner av artiklar, liksom “exklusiva bästa rekommenderade läsningar, och en app som hjälper dig att hitta och avsluta bra innehåll.”

I ett blogginlägg tillbaka i februari sa Firefox-produktledaren Peter Dolanjski att det fanns oro för att “majoriteten av digitala reklamintäkter kommer till en liten handfull företag och lämnar andra förlag med skrot … Under tiden är användarna i mottagande delen av hemska upplevelser och genomgripande spårning för att få dem att klicka på annonser eller dela ännu mer personlig information. “

Det är dock oklart hur $ 4,99 prenumerationen kommer att delas mellan utgivarna, Mozilla och Scroll; vi har nått ut till Scroll och Mozilla för förtydligande.

Mozilla är inte det enda teknologiföretaget som utforskar nyhetsprenumerationstjänster. I mars lanserade Apple Apple News +, som gör det möjligt för prenumeranter att se innehåll från tidningar med betald vägg, inklusive The Wall Street Journal, Los Angeles Times och The Toronto Star, samt online-prenumerationer på Skimm, The Highlight av Vox, New York Magazine’s Vulture och TechCrunchs Extra Crunch.

Enligt Apple kostar det att prenumerera på alla dessa publikationer individuellt över 8 000 dollar per år, vilket gör att avgiften på 9,99 dollar ser ut som ett fynd. Apple kommer enligt uppgift att få 50 procent av News + -intäkterna. Med det sagt, vid en tidpunkt då journalistiken kämpar på grund av ekonomiska svårigheter, sociala medier och spridningen av falska nyheter, är det oklart hur sänkta priser för innehåll från större publikationer kommer att hjälpa.

Tillsammans med denna nyhetsprenumerationstjänst lanserar Mozilla ett antal andra funktioner för Firefox. Den mest framstående av dessa är Firefox Premium, som har en ännu odefinierad uppsättning premiumfunktioner. Företaget lanserade också en gratis fildelningstjänst och ett verktyg som lurar onlineannonsspårare genom att öppna 100 webbläsarflikar med webbplatser som du normalt inte skulle gå till.

Relaterade Artiklar

Back to top button