Mozilla testar ett annonsfri abonnemang pÄ $ 5 / mÄnad

Mozilla testar ett annonsfri abonnemang pÄ $ 5 / mÄnad

Mozilla testar en ny prenumerationstjÀnst pÄ $ 5 / mÄnad för nyheter i samarbete med reklamfri nyhetsprenumeration Scroll.

Den kommande tjÀnsten ger abonnenter tillgÄng till reklamfria versioner av artiklar frÄn publikationer som redan arbetar med Scroll. De inkluderar Slate, The Atlantic, BuzzFeed, Gizmodo, USA Today, SBNation, Jezebel, Deadspin, Vox, The Verge och Eater. Ingen av dessa publikationer Àr för nÀrvarande betalvÀggiga, men alla kör annonser pÄ deras webbplatser.

Prenumeranter kommer att kunna lyssna pĂ„ ljudversioner av artiklar, liksom “exklusiva bĂ€sta rekommenderade lĂ€sningar, och en app som hjĂ€lper dig att hitta och avsluta bra innehĂ„ll.”

I ett blogginlĂ€gg tillbaka i februari sa Firefox-produktledaren Peter Dolanjski att det fanns oro för att “majoriteten av digitala reklamintĂ€kter kommer till en liten handfull företag och lĂ€mnar andra förlag med skrot … Under tiden Ă€r anvĂ€ndarna i mottagande delen av hemska upplevelser och genomgripande spĂ„rning för att fĂ„ dem att klicka pĂ„ annonser eller dela Ă€nnu mer personlig information. “

Det Àr dock oklart hur $ 4,99 prenumerationen kommer att delas mellan utgivarna, Mozilla och Scroll; vi har nÄtt ut till Scroll och Mozilla för förtydligande.

Mozilla Ă€r inte det enda teknologiföretaget som utforskar nyhetsprenumerationstjĂ€nster. I mars lanserade Apple Apple News +, som gör det möjligt för prenumeranter att se innehĂ„ll frĂ„n tidningar med betald vĂ€gg, inklusive The Wall Street Journal, Los Angeles Times och The Toronto Star, samt online-prenumerationer pĂ„ Skimm, The Highlight av Vox, New York Magazine’s Vulture och TechCrunchs Extra Crunch.

Enligt Apple kostar det att prenumerera pÄ alla dessa publikationer individuellt över 8 000 dollar per Är, vilket gör att avgiften pÄ 9,99 dollar ser ut som ett fynd. Apple kommer enligt uppgift att fÄ 50 procent av News + -intÀkterna. Med det sagt, vid en tidpunkt dÄ journalistiken kÀmpar pÄ grund av ekonomiska svÄrigheter, sociala medier och spridningen av falska nyheter, Àr det oklart hur sÀnkta priser för innehÄll frÄn större publikationer kommer att hjÀlpa.

Tillsammans med denna nyhetsprenumerationstjÀnst lanserar Mozilla ett antal andra funktioner för Firefox. Den mest framstÄende av dessa Àr Firefox Premium, som har en Ànnu odefinierad uppsÀttning premiumfunktioner. Företaget lanserade ocksÄ en gratis fildelningstjÀnst och ett verktyg som lurar onlineannonsspÄrare genom att öppna 100 webblÀsarflikar med webbplatser som du normalt inte skulle gÄ till.