Mozilla säger adjö till Firefox OS-smartphones

Mozilla har officiellt meddelat att kommer att sluta bygga och leverera Firefox OS-smartphones. Erfarenheterna som samlats under arbetet med Firefox OS kommer att utnyttjas när du arbetar på “andra anslutna enheter” och IoT-nätverk.

Mozilla i samarbete med Spice och Intex hade lanserat två Firefox OS-smartphones i september förra året. Trots att de var de billigaste smartphonesna på den indiska marknaden misslyckades dessa med att upphetsa konsumenterna. Varumärken som Zen och Alcatel Onetouch senare hade gått med i ansträngningarna att locka konsumenter att använda Firefox-telefoner, men förgäves.

Mozilla Senior Vice President Ari Jaaksi i ett blogginlägg sa:

Allt är anslutet runt oss. Denna revolution har redan börjat och den kommer att bli större än tidigare teknikrevolutioner, inklusive revolutionen för mobiltelefoner. Sakernas Internet, som många kallar det idag, kommer i grunden att påverka oss alla.

Vi kommer att prototypera den här framtiden med början just nu med hjälp av tekniker som utvecklats som en del av Firefox OS-projektet för att ge oss en kickstart.

Vi kommer att göra plats för denna utforskning genom att stoppa vårt arbete med att bygga och leverera smartphones via operatörspartners.

Vi kommer att utforska och prototypera nya användningsfall i anslutna enheter som ett open source-projekt med tydligt fokus på användarnas nytta och upplevelse.

Använder du en Firefox-smartphone? Dela gärna din erfarenhet.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button