MoviePass att stÀnga i morgon (kanske för gott)

MoviePass att stÀnga i morgon (kanske för gott)

MoviePass kan Àntligen vara död för gott. PrenumerationstjÀnsten stÀngs av lördag morgon den 14 september efter att ha misslyckats med att Äteruppliva företagets filmbiljettprenumerationsverksamhet.

“VĂ„ra anstrĂ€ngningar att rekapitalisera företaget har hittills inte varit framgĂ„ngsrika”, sĂ€ger MoviePass VD Mitch Lowe i ett brev till prenumeranter pĂ„ fredag.

Även om Lowe beskrev avstĂ€ngningen som ett “avbrott” tillade han att det Ă€r oklart om MoviePass kommer att Ă„tervĂ€nda. “MoviePass kommer att ge abonnenterna lĂ€mpliga Ă„terbetalningar för deras redan betalda tjĂ€nsteperiod”, tillĂ€gger hans brev. “Prenumeranter behöver inte begĂ€ra Ă„terbetalning eller kontakta MoviePass kundtjĂ€nst för att fĂ„ en Ă„terbetalning. Prenumeranter debiteras inte under avbrottet.”

PĂ„ fredag ​​meddelade MoviePass förĂ€lder, Helios och Matheson Analytics Inc., att de hade bildat en kommittĂ© för att “identifiera, granska och utforska alla strategiska och ekonomiska alternativ för företaget”, inklusive en försĂ€ljning av MoviePass-relaterade tillgĂ„ngar. Samma uttalande sĂ€ger att Helios och Matheson fortsĂ€tter att söka finansiering för att finansiera sin verksamhet vid en tidpunkt dĂ„ företagets aktie Ă€r nĂ€ra noll.

MoviePass tog rubriker tillbaka i augusti 2017 som en allt du kan se filmbiljettjÀnst som bara kostar $ 9,95 per mÄnad. Erbjudandet representerade en stjÀlning för konsumenterna, vilket ledde MoviePass-abonnentbasen till mer Àn 3 miljoner kunder. AffÀrsmodellen visade sig dock ohÄllbar och tvingade den att sÀnka kostnaderna. sÄ smÄningom började MoviePass begrÀnsa vilka filmer abonnenterna kunde se och vid vilka tider. Enligt uppgift anvÀnde MoviePass ocksÄ skumma taktik, som att Àndra anvÀndarnas lösenord, för att förhindra kunder frÄn att se fler filmer.

TjĂ€nsten försökte komma tillbaka i Ă„r genom att införa högre priser för att hĂ„lla verksamheten flytande. Men uppenbarligen rĂ€ckte inte anstrĂ€ngningarna. Trots avstĂ€ngningen utesluter MoviePass VD inte ytterligare en comeback för sin belejrade tjĂ€nst. “Även om vi för nĂ€rvarande inte vet vad framtiden kommer för MoviePass-tjĂ€nsten hoppas vi hitta en vĂ€g som gör det möjligt för oss att fortsĂ€tta tjĂ€nsten i framtiden”, tillade han.