MoviePass att stänga i morgon (kanske för gott)

MoviePass kan äntligen vara död för gott. Prenumerationstjänsten stängs av lördag morgon den 14 september efter att ha misslyckats med att återuppliva företagets filmbiljettprenumerationsverksamhet.

“Våra ansträngningar att rekapitalisera företaget har hittills inte varit framgångsrika”, säger MoviePass VD Mitch Lowe i ett brev till prenumeranter på fredag.

Även om Lowe beskrev avstängningen som ett “avbrott” tillade han att det är oklart om MoviePass kommer att återvända. “MoviePass kommer att ge abonnenterna lämpliga återbetalningar för deras redan betalda tjänsteperiod”, tillägger hans brev. “Prenumeranter behöver inte begära återbetalning eller kontakta MoviePass kundtjänst för att få en återbetalning. Prenumeranter debiteras inte under avbrottet.”

På fredag ​​meddelade MoviePass förälder, Helios och Matheson Analytics Inc., att de hade bildat en kommitté för att “identifiera, granska och utforska alla strategiska och ekonomiska alternativ för företaget”, inklusive en försäljning av MoviePass-relaterade tillgångar. Samma uttalande säger att Helios och Matheson fortsätter att söka finansiering för att finansiera sin verksamhet vid en tidpunkt då företagets aktie är nära noll.

MoviePass tog rubriker tillbaka i augusti 2017 som en allt du kan se filmbiljettjänst som bara kostar $ 9,95 per månad. Erbjudandet representerade en stjälning för konsumenterna, vilket ledde MoviePass-abonnentbasen till mer än 3 miljoner kunder. Affärsmodellen visade sig dock ohållbar och tvingade den att sänka kostnaderna. så småningom började MoviePass begränsa vilka filmer abonnenterna kunde se och vid vilka tider. Enligt uppgift använde MoviePass också skumma taktik, som att ändra användarnas lösenord, för att förhindra kunder från att se fler filmer.

Tjänsten försökte komma tillbaka i år genom att införa högre priser för att hålla verksamheten flytande. Men uppenbarligen räckte inte ansträngningarna. Trots avstängningen utesluter MoviePass VD inte ytterligare en comeback för sin belejrade tjänst. “Även om vi för närvarande inte vet vad framtiden kommer för MoviePass-tjänsten hoppas vi hitta en väg som gör det möjligt för oss att fortsätta tjänsten i framtiden”, tillade han.

Relaterade Artiklar

Back to top button