Motorola, Xiaomi, Oppo Promise High-End, Snapdragon 865-telefoner

Motorola, Xiaomi, Oppo Promise High-End, Snapdragon 865-telefoner

HAWAII — Motorola gĂ„r in i det superdrivna smartphoneutrymmet idag, förklarade telefontillverkaren idag pĂ„ Qualcomms Snapdragon Tech Summit i Maui och lovar att slĂ€ppa sin första telefon som drivs av en flaggskeppsnivĂ„processor sedan Moto Z2 Force 2017.

“Motorola kommer att fortsĂ€tta att leda 5G-eran med vĂ„rt utökade sortiment av 5G-lösningar 2020 – driven av de högpresterande Snapdragon 765- och 865-mobilplattformarna, som förnyar vĂ„r plats i premiumflaggskeppsutrymmet”, sade Motorolas president Sergio Buniac i en pressmeddelande.

Nu Àgs av Lenovo, Àr det ursprungliga amerikanska mobiltelefonmÀrket ett lönsamt företag men har bara inte anvÀnt de mest avancerade delarna de senaste Ären. Dess nya flaggskeppstelefon, $ 1499 Razr, anvÀnder Qualcomms mindre kraftfulla Snapdragon 710-processor för att förlÀnga batteriets livslÀngd. Merparten av företagets försÀljning har skett i G-serien, en obevekligt framgÄngsrik uppsÀttning mellantelefoner som Àr sÀrskilt populÀr i Latinamerika. I Brasilien, till exempel, har Motorola en marknadsandel pÄ 23 procent, nÀst efter Samsung och dvÀrgande Apple.

Motorola Razr 2019

Buniac gav inte mer omedelbar information om Motorolas nya 5G-telefoner, men jag tror att vi kommer att höra mer den hĂ€r veckan nĂ€r det tre dagar lĂ„nga Qualcomm-evenemanget fortsĂ€tter. Den billigare Snapdragon 765-plattformen kan leda till en uppföljning av Moto’s Z3 och Z4, som förankrade den lĂ„ga Ă€nden av Verizons 5G-linje i Ă„r. NĂ€r det gĂ€ller Snapdragon 865 ser vi.

Att bryta igenom Samsung-Apple-duopolet i höga delen av amerikanska telefoner kommer att bli svÄrt för Motorola, Àven om företaget lÀnge har haft en mÀstare i Verizon, vÄr största operatör och den exklusiva operatören för nya Razr.

Oppo och Xiaomi lovade ocksĂ„ att stödja Snapdragon 865 i telefoner som kommer ut under första kvartalet 2020, medan Nokia sa att de kommer att slĂ€ppa en 5G-telefon baserad pĂ„ Snapdragon 765 för att “ge 5G-anslutning i vĂ€rldsklass till överkomliga priser.” Xiaomi sĂ€ger att Snapdragon 865-baserad telefon kommer att kallas Mi 10.

Vi rÀknar inte med att Oppo- eller Xiaomi-telefonerna kommer att finnas tillgÀngliga i USA, men den kommande OnePlus 8 Pro kommer sannolikt att inkludera Snapdragon 865.

Den mest framstÄende Snapdragon 865-kunden i USA kommer naturligtvis att vara Samsung Galaxy S11, men Samsung pratar inte om den enheten Àn. Vi rÀknar med att Galaxy S11 kommer att tillkÀnnages i mitten av februari.