Motorola, Verizon lanserar billig E6-telefon

Motorola E-linjen har traditionellt varit vårt bästa sortiment för billiga telefoner eftersom de är billiga, enkla, pålitliga och kör rena versioner av Android. Motorola uppdaterade linjen idag med Moto E6: en grundläggande, i stort sett kompatibel under- $ 150-telefon som ger dig den senaste versionen av Android utan guff.

E6 är ett enklare förslag än förra årets E5-sortiment, vilket var lite förvirrande med tre liknande telefoner. Den här gången har vi en: en anständig, Android-baserad smartphone av plast med en 5,5-tums 1,440 x 720 LCD-skärm, en 13-megapixelkamera, en 5MP framåtvänd kamera, 16 GB lagringsutrymme (plus en MicroSD-kortplats) och 2 GB RAM-minne. Den kör Android 9.0 Pie på en Snapdragon 435-processor.

Det är en uppgång i processorn (från 425 till 435, vilket Motorola säger är 50 procent snabbare) och en ny version av Android jämfört med E5-linjen; E-seriens telefoner får vanligtvis inte större Android-uppgraderingar.

Huruvida E6: s andra funktioner är uppgraderingar beror på vilken E5 du jämför dem med. E6: s avtagbara 3000mAh-batteri och 5,5-tums skärm är bättre än E5 Play, men inte lika kraftiga som vanliga E5 eller E5 Plus. 13MP-kameran, med autofokus för fasdetektering, är också bättre än E5 Play 8MP och E5 Plus’s 12MP, men verkar likna E5s 13MP. Motorola ville betona att kameran har förbättrats tydligt, vilket vi naturligtvis måste kontrollera när vi granskar telefonen.

Motorola E6 i blått

E6 är en telefon i rätt storlek som kör rätt operativsystem till rätt pris. Några av E5-enheterna, till exempel E5 Plus, var riktigt stora på 3,06 tum breda. Med en bredd på 2,84 tum är E6 precis rätt storlek för de flesta händer. Plastbyggnaden känns inte billig, bara ödmjuk. Den kommer i blått och svart, med en något glittrig yta som dyker upp när ljus träffar den.

Motorola kommer att sälja en olåst version av E6 som är kompatibel med alla fyra stora amerikanska operatörer för 149,99 USD. Telefonen har alla nödvändiga LTE-band för bred amerikansk täckning, inklusive T-Mobils landsbygdsband 71. Det har inte de band AT&T använder för extra hastighet, men en telefon som denna handlar inte om hastighet i alla fall.

E6 kommer också till amerikanska operatörshyllor, med början från Verizon, där det kostar 149,99 dollar efterbetalt och 119,99 dollar förbetalt. Motorola säger att T-Mobile, Metro, Boost, US Cellular, Consumer Cellular och Xfinity Mobile också kommer att bära det.

Ner i sitt grundläggande prisklass tävlar E6 med vitmärkta telefoner som T-Mobile Revvl, men också ett skurkgalleri av äldre Samsung J-serier, LG K-serier och Alcatel-telefoner. Dess främsta fördel, förutom det förtroendeinspirerande Motorola-namnet, kommer att vara att den kör Android 9. Vid denna prispunkt är du vanligtvis fast med Android-versionen som en telefon kommer med, och så om du vill ha Android 9 batterioptimering och “digitalt välbefinnande” för att förhindra telefonberoende är detta en bättre satsning än de äldre modellerna.

Vi kommer snart att få en fullständig recension av E6.

Relaterade Artiklar

Back to top button