Motorola One Zoom: Fin kamera, lÄng batteritid, brant pris för mellantelefon

Motorola One Zoom: Fin kamera, lÄng batteritid, brant pris för mellantelefon

BehÀrskar Moto mellanklass? Lenovos telefondivision har fördubblats och tredubblats pÄ mellanklasstelefoner i Är, vilket gör att försöken att konkurrera med Apple och Samsung i den höga delen och istÀllet bryter ut en rad olika lÀgre och mellanliggande telefoner.

PÄ IFA-mÀssan i Berlin idag meddelade den tvÄ av dem: low-end Moto E6 Plus; och Motorola One Zoom (ovan), som har en 3x-zoomkamera till en ovanligt lÄg prispunkt för den funktionen.

One Zoom har en trippelkamerainstÀllning som, Ätminstone i USA, vanligtvis finns pÄ avancerade telefoner. Det finns en 16-megapixel vidvinkelkamera, en 12MP huvudkamera (som Moto upprörande Àr 48MP, men genererar bara 12MP-bilder) och en 8MP, 3x-zoomkamera. Det finns ocksÄ en dedikerad djupgivare. PÄ framsidan finns en Àkta 25MP selfie-kamera. Det Àr mÄnga kameralternativ, och det backas upp av mycket uthÄllighet med ett 4000 mAh batteri.

En söt utmÀrkande funktion: nÀr du fÄr aviseringar lyser Motorola-logotypen pÄ baksidan. Annars finns det anstÀndiga mellanspecifikationer hÀr. Telefonen har en Qualcomm Snapdragon 675-processor, 4 GB RAM, 128 GB lagringsutrymme, en 6,4-tums 1080p-skÀrm och ett hörlursuttag.

Den kommer att köra Android Pie med en uppgradering till Android 10. Den kommer i grÄ, lila och brons. One Zoom Àr i stort sett en uppföljning av Moto: s nu utdöda X-serie, den stiliga, metallklÀdda mellanregistret som hittade enstaka nischer pÄ platser som Amazon och Google Fi men aldrig riktigt tÀndes hÀr i USA.

Detta Àr en stilig, respektabelt mellanregistertelefon. Det gör inte nÄgot galet som den tidigare meddelade Motorola One Action, som vrider sin vidvinkelkamera Ät sidan för att döda vertikal video.

Problemet Àr egentligen ett problem med hela mellanomrÄdet pÄ den amerikanska marknaden. Medan $ 449,99 Àr ett populÀrt pris i mÄnga andra lÀnder, hÀr i USA, faller de flesta telefoner i tre hinkar. De Àr under $ 300, de sÀljs pÄ mÄnatliga serviceplaner med det totala priset dolt, eller de Àr begagnade iPhones. Google Pixel 3a (388,22 $ pÄ Amazon) verkar bryta igenom styrkan hos sitt varumÀrke och sin fantastiska kamera, men det Àr en hiss.

Motorola Moto E6 Plus

Motorola ökade ocksĂ„ sin nybörjare med Moto E6 Plus, en “dubbelkamera” -version av sin lĂ€gsta telefon.

Saken Ă€r att det inte Ă€r riktiga dubbla kameror. Det Ă€r en 13MP huvud f / 2.0-kamera och en 2MP djupsensor. Jag Ă€r osĂ„ld pĂ„ vĂ€rdet av djupgivare. Det verkar som en stor hĂ„rdvarudel bara för att möjliggöra bokeh-effekter som idag kommer helt bra genom programvara. Men uppenbarligen Ă€r jag inte Motorola. ÄndĂ„ skulle jag dock inte övervĂ€ga att en djupgivare skulle göra nĂ„got till en “dubbel kamera”.

Annars har nya E6 Plus en 6,1-tums 720p-skĂ€rm och kör Android Pie pĂ„ en MediaTek Helio P22-processor. Ja, det kommer att fĂ„ en Android 10-uppgradering – sĂ„ smĂ„ningom. Den frĂ€mre kameran Ă€r 8MP. Den har 2 GB eller 4 GB RAM, 32 eller 64 GB lagringsutrymme med en MicroSD-kortplats och ett 3000 mAh batteri. Den kommer i blĂ„tt, tvĂ„ nyanser av rött och grĂ„tt, och det verkar komma ut överallt utom USA.

Är jag imponerad? Ska du vara? Inte riktigt. Är detta viktigt för Motorolas allmĂ€nna hĂ€lsa som företag? Kanske. Massor av Motorolas verksamhet fortsĂ€tter i Latinamerika, dĂ€r dess Moto E-sortiment anses vara pĂ„litligt, nonsens och prisvĂ€rt. E6 Plus trĂ€ffar förmodligen platsen dĂ€r, och den kommer troligen sĂ„ smĂ„ningom att hitta sin vĂ€g in i den förbetalda mixen hĂ€r i USA. Men jag skulle inte hĂ„lla andan.