Motorola One Action-telefon dödar vertikal video

Dö, vertikal video, dö! Motorola tillkännagav idag en underbart spännande ny smartphone, Motorola One Action, som vrider sin vidvinkelkamera 90 grader så att du kan spela in horisontell video medan du håller kameran vertikalt.

Jag tycker att det här är roligt; Jag tycker också att det är lysande. En 117-graders, vidvinkel “action” -kamera bör inte ta vertikal video – du skulle bara få mycket himmel eller mark. Men folk vill hålla sina telefoner vertikalt eftersom de är mer stabila. Så pow, nu tar vi horisontell video med en vertikal kamera.

Jag lägger “action” -kamera i citat här eftersom kameran bara har elektronisk (inte optisk) bildstabilisering och telefonen inte är robust. Kameran är gjord för att vara kompatibel med cykelfästen, sa Motorola, och cykelfästena är vertikala.

Vidvinkelkameran på 4 megapixlar är en av två huvudkameror på baksidan av One Action. Den andra är en 12-megapixel, f / 1.8-standardkamera som tar video på ett normalt roterat sätt: vertikalt om du håller telefonen vertikalt och horisontellt om du håller den horisontellt. Det finns också en 5 megapixel dedikerad djupgivare på baksidan.

Motorola One Action-kamera

The One Action har en annan twist: det är en mycket sällsynt amerikansk telefon med en Samsung Exynos-processor. Inte ens Samsung-telefoner i USA har Samsung Exynos-processorer! Exynos 9609-processorn här verkar vara riktmärke på samma sätt som Qualcomm Snapdragon 670 i Google Pixel 3a ($ 388,22 på Amazon). I det här fallet verkade det bara vara en processor som Motorola hade råd med prestanda den gillade.

De andra specifikationerna är respektabelt mellanregister: 4 GB RAM, 128 GB lagringsutrymme med ett MicroSD-kort, en 21: 9, 6,3-tums 1080p LCD-skärm, 3500 mAh batteri, långsam Cat 6 LTE (som skulle fungera på alla fyra amerikanska nätverk utom Sprint) och en 12 megapixel framåtvänd kamera.

Förvirrande med tanke på telefonens namn kommer One Action inte att köra Googles Android One OS. Motorola sa att telefonen kommer att köra Android One utanför USA, men inte på den amerikanska modellen eftersom Motorola inte vill följa Googles månatliga säkerhetsuppdateringspolicy. Android One är inte en “stark köpdrivrutin” för telefonen, och Motorola kommer att fortsätta att erbjuda en mycket Google-y Android-upplevelse, inklusive uppdateringar till Android Q och R, sa Motorola-representanter.

“Vi har bestämt oss för att testa hur Motorola One Action presterar utan Android One och återinvestera med hänsyn till våra konsumenters behov. Vi kommer att fortsätta vårt strategiska partnerskap med Google för att leverera en ren Android-upplevelse och förstärka Googles användbara innovationer som Assistant, Lens , Foton och digitalt välbefinnande, säger Motorola.

The One Action kommer till USA olåst i oktober. Motorola tillkännagav inte ett pris, men det kostar 287 dollar i Europa.

Relaterade Artiklar

Back to top button