Motorola One Action officiellt: Smartphone med actionkamera för widescreen-video

En åtgärd

I maj introducerade Motorola (Lenovo) One Vision-smarttelefonen på den slovakiska marknaden, som uppmärksammades med en 48 Mpx-kamera, en utökad skärm med bildförhållandet 21: 9 och en pålitlig, ren Android med Moto-aktier.

One Vision kompletteras för närvarande av en andra modell från samma medelklassfat, som heter Motorola En åtgärd. Det är till och med lite billigare än One Vision och överraskar med en unik kamera.

Det kommer att säljas i Slovakien från idag (16 augusti) för detaljhandel rekommenderas 269 ​​EUR i vit och blå färg. Slovakien kommer att bli ett av de första länderna i Europa som börjar sälja. Motorola One Action-smarttelefonen har varit i våra händer i mer än en vecka.

En åtgärd

Men låt oss först prata om skillnaderna mellan One Vision och One Action. I grund och botten är det bara en grundläggande skillnad mellan dem, och det är just i den nämnda kameran. Mått, skärm, processor, minne, batteri, rent operativsystem (Android One), Moto Actions … Allt förblir detsamma.

  En åtgärd

Ett mindre undantag är 10 W-adaptern för snabb laddning. One Vision levereras med en kraftfullare 15 W-adapter. One Action är dock kompatibel med snabbare laddning, men kunderna måste köpa en kraftfullare adapter eller använda den de redan äger. Detta är inget stort problem.

Laddningen är fortfarande snabb och viktigast av allt har besparingarna inom detta område bidragit till lägre kostnad för enheten. Den främre kameran har lägre upplösning 12 Mpx med ljusstyrka f / 2.0.

Motorola One Action

Motorola One Action förlorade 48 Mpx-kameran, vilket bevisade sig i One Vision. Men det finns tre, inte två sensorer på baksidan. Den första är den huvudsakliga 12 Mpx-bildsensorn (1,25 µm) med en bländare på f / 1,8.

En åtgärd

Den andra sensorn har en upplösning på 5 Mpx och används för att göra bakgrunden mer suddig när du tar porträtt och kreativa bilder. En komplett nyhet är den tredje sensorn, vilken är endast för videoinspelning. Och inte någon.

Precis som små actionkameror spelar Moto One Action in video i widescreen-format i synfältet 117 grader. Bildsensorn är dock bakom linsen roterade 90 grader. Därför spelas vidvinkel landskapsvideo in genom att hålla smarttelefonen i vertikalt läge.

motorolaEftersom vidvinkelvideo spelas in i stående orientering är det inte perfekt att kontrollera scenen som spelas in. Förhandsgranskningen visas inte i helskärm utan i huvudsak i en mindre rektangel.

Hur fungerar det i praktiken? Vi kan bekräfta det väl. Moto One Action har en smalare och högre dimension tack vare vilken den håller perfekt i handen i en naturlig vertikal position. Lås bara upp skärmen, öppna kameraappen och spela upp videon utan att behöva vrida enheten horisontellt.

motorola

Så du börjar spela in en widescreen-video nästan omedelbart och med en hand. Kameran använder 16 Mpx upplösning (Quad Pixel – kombinerar fyra omgivande pixlar i en) a ljusstyrka f / 2.2. Kan skjuta maximalt FHD-upplösning vid 30 eller 60 FPS. Inställningsmenyn inkluderar också FHD-inspelning med ett bildförhållande på 21: 9, som sticker ut perfekt på en skärm med samma bildförhållande.

Det enda som erbjuds är elektronisk bildstabilisering, som fungerar mycket bra med tanke på den priskategori där smarttelefonen finns. Lyckligtvis, trots vidvinkeln hos linsen, den så kallade tunnformad bildförvrängning, vilket du bäst märker när du tar en scen med mer uttalade horisontella och vertikala element (träd, kolumner etc.).

motorola

Men det finns en brist. Ibland visas det i hörnen på widescreen-video deformation – bild krusning. Videokvaliteten är anständig för det prisintervallet, men du kan inte förvänta dig en GoPro Hero 5-stilsbild. Om du gillar att posta på Instagram-berättelser kommer du inte att klippas ut för vertikal video.

Alldeles intill kamerans slutare finns en knapp som omedelbart växlar till vertikalt. klassiskt videoläge. I det här fallet spelas dock videon in av den huvudsakliga 12 Mpx-bildsensorn, som kan hantera max. 4K-upplösning, 4K-upplösning i bildförhållandet 21: 9, samt FHD-upplösning vid 60 FPS och även i bildförhållandet 21: 9. Elektronisk stabilisering med 4K-inspelning är inte tillgänglig.

Specifikation

160,1 x 71,2 x 8,7 mm, cirka 180 gram Plastkonstruktion, lättvattentät LTPS LCD IPS-skärm, 6,3 ″ 21: 9, 1080 x 2520 pixlar, ytförhållande 82,5% 10 nm Exynos 9609, Mali-G72 MP3 GPU, 4 GB RAM 128 GB lagring + microSD upp till 512 GB
12 Mpx sf / 1,8, pixlar 1,25 µm, EIS, PDAF + 5 Mpx, f / 2.2 (skärpedjup)
12 Mpx sf / 2.0, pixlar 1,25 µm (främre)
16 Mpx Action Cam, Quad Pixel 2.0 µm, f / 2.2
3500 mAh, 10 W Turbo Power laddning, USB-C OS Android 9 Pie i nästan ren form Dual SIM (hybrid), dual-band WiFi, Bluetooth 5.0, A2DP, Dolby Audio, fingeravtryckssensor, OTG, A-GPS, Glonass, Galileo 3,5 mm ljud, microSD, NFC , 1 högtalare

Som nämnts kommer One Action med en svagare 10W laddningsadapter. Laddningstiden är ungefär densamma som Motorola One Vision. Du kan nå full kapacitet i ungefär 1 timme och 20 minuter.

motorola

Efter tio minuters laddning ökar kapaciteten från 10 procent till 18 procent. Efter en halvtimme på laddaren får du 40 procent av kapaciteten. Den huvudsakliga 12 Mpx-kameran är förståeligt inte lika kraftfull som den nya 48 Mpx-enheten i One Vision. Det producerar dock anständiga foton som beror på idealiska ljusförhållanden. Du hittar några bilder under texten.

motorola

Är Motorola One Action bättre än One Vision? Det är inte. Men det är billigare. När du väljer är det upp till dig att bestämma om du vill använda mer kreativ widescreen-video (resor, vandring, fotografering i trånga utrymmen, sport) eller om du föredrar ett mer värdefullt foto som tagits av en 48 Mpx-kamera i One Vision.

När det gäller andra funktioner och intryck kan du läsa vår recension av One Vision-modellen, som delar nästan alla andra funktioner utom kameror och laddning med de senaste nyheterna.

En åtgärd – huvudkameran

en åtgärd en åtgärd en åtgärd en åtgärd en åtgärd en åtgärd
en åtgärd

Relaterade Artiklar

Back to top button