Motorola blir ‘Hyper’ med 64MP kamerafokuserad smartphone

HAWAII — Vi ser inte många superhöga megapixel-kameratelefoner här i USA, men Motorola One Hyper tar med sig en 64MP huvudkamera till amerikaner för bara $ 399.

One Hyper är den senaste i Motorolas mellanregister One line, en serie telefoner som alla har en speciell kamerafunktion, som ett extremt makroläge eller en roterad actionkamera. Den här har många megapixlar.

“Vi går efter den konsumenten som vanligtvis handlar på Amazon för något som är snyggt med fantastiska specifikationer, och detta kommer att vara enheten för dem”, säger Motorolas chef för produktverksamhet Doug Michau. “Det finns inga förinstallerade appar från operatören. Det är väldigt rent Android.”

Du kommer förmodligen inte att vilja använda 64MP-bilder; de är enorma. Snarare skulle du använda den höga ursprungliga upplösningen som en förlustfri digital zoom, eller använda Hyper’s “quad pixel” binning för att ta 16MP-bilder med bättre prestanda i svagt ljus. Det finns också en 8MP, 118-graders vidvinkelkamera på baksidan, samt en 32MP selfie-kamera som har ytterligare 8MP fyrpixels läge med svagt ljus.

Du kommer att titta på dina foton på en stor, expansiv 19: 9 6,5-tums LCD-skärm med en upplösning på 2.340 gånger 1.080. Det var ljust och vid 395ppi är det skarpt.

Fingeravtrycksläsaren på baksidan har ett snyggt litet knep; Det finns en färgad ljusring runt sensorn som tänds när du får samtal eller har aviseringar. (Det är programmerbart.)

Motorola One Hyper

Inuti finns en Qualcomm Snapdragon 675-processor, 4 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme plus en MicroSD-kortplats. Telefonen har ett stort 4000 mAh batteri och fungerar med upp till 45 watt USB-C PD-laddare, även om den kommer med en 18W-laddare. Den stöder inte trådlös laddning och är inte tekniskt vattentålig, även om den är stänkavvisande.

Telefonen har ett traditionellt hörlursuttag och en enda högtalare med bottenport. Den stöder Bluetooth 5, Wi-Fi 802.11ac och NFC.

Jag tillbringade några minuter med One Hyper, och som andra telefoner i One-serien är det en välgjord mellantelefon med en speciell funktion. I det här fallet är funktionen mycket hög-megapixelkameror, som jag inte kunde testa ordentligt i mina snabba händer. Kroppen är en hård, blank harts; med 3,01 tum bred känns det som en ganska stor telefon. Fingeravtryckssensorn, två tredjedelar av vägen bak på telefonens baksida, är ganska välplacerad.

Motorola One Hyper

Den framåtvända kameran är en popup, mycket som den på OnePlus 7 Pro; vrid din handled på traditionellt Motorola-sätt, så dyker det upp. Motorola sa att det, som på OnePlus 7 Pro, dras tillbaka om du tappar telefonen. Det var dock inte helt min upplevelse: Jag släppte telefonen från midjemåttet flera gånger, och ibland drog kameran sig tillbaka, men ibland slog den i golvet innan kameran drog in helt. OnePlus 7 Pro var snabbare.

Hyper ser inte ut som den var designad för USA, och det är inte en viktig del av Motorolas amerikanska strategi. Det ser mer ut som en latinamerikansk eller europeisk telefon som Motorola bestämde sig för att sälja här för, ja, varför inte? Med LTE-band 1/2/3/4/5/6/8/12/17/28/66 saknar det Sprint- och Verizon-stöd och får inte AT & Ts maximala hastigheter eller T-Mobile bästa täckning.

Det säljs bara via Motorola.com, inte genom några återförsäljare eller amerikanska operatörer. Telefonen kommer initialt i mörkblå i USA, kommer senare i mörkröd och kommer i “färsk orkidé” i andra länder.

Michau sa att enheter som One Hyper kommer till USA på grund av populär efterfrågan. “Konsumenter skrev till oss och bad om dessa enheter”, sa han. “De ser hype, läser de olika tekniska blogginläggen, och vi vill erbjuda det alternativet.”

Med detta sagt är Motorolas primära strategi i USA någon annanstans: i den framgångsrika G-serien, i den kommande nya Razr för Verizon och potentiellt i Snapdragon 765- och 865-baserade 5G-telefoner som Motorolas president Sergio Buniac sa kommer tidigt 2020 .

Motorola One Hyper säljs idag, och vi hoppas kunna granska den snart.

Relaterade Artiklar

Back to top button