Motorola blir ‘Hyper’ med 64MP kamerafokuserad smartphone

Motorola blir 'Hyper' med 64MP kamerafokuserad smartphone

HAWAII — Vi ser inte mĂ„nga superhöga megapixel-kameratelefoner hĂ€r i USA, men Motorola One Hyper tar med sig en 64MP huvudkamera till amerikaner för bara $ 399.

One Hyper Àr den senaste i Motorolas mellanregister One line, en serie telefoner som alla har en speciell kamerafunktion, som ett extremt makrolÀge eller en roterad actionkamera. Den hÀr har mÄnga megapixlar.

“Vi gĂ„r efter den konsumenten som vanligtvis handlar pĂ„ Amazon för nĂ„got som Ă€r snyggt med fantastiska specifikationer, och detta kommer att vara enheten för dem”, sĂ€ger Motorolas chef för produktverksamhet Doug Michau. “Det finns inga förinstallerade appar frĂ„n operatören. Det Ă€r vĂ€ldigt rent Android.”

Du kommer förmodligen inte att vilja anvĂ€nda 64MP-bilder; de Ă€r enorma. Snarare skulle du anvĂ€nda den höga ursprungliga upplösningen som en förlustfri digital zoom, eller anvĂ€nda Hyper’s “quad pixel” binning för att ta 16MP-bilder med bĂ€ttre prestanda i svagt ljus. Det finns ocksĂ„ en 8MP, 118-graders vidvinkelkamera pĂ„ baksidan, samt en 32MP selfie-kamera som har ytterligare 8MP fyrpixels lĂ€ge med svagt ljus.

Du kommer att titta pÄ dina foton pÄ en stor, expansiv 19: 9 6,5-tums LCD-skÀrm med en upplösning pÄ 2.340 gÄnger 1.080. Det var ljust och vid 395ppi Àr det skarpt.

FingeravtryckslÀsaren pÄ baksidan har ett snyggt litet knep; Det finns en fÀrgad ljusring runt sensorn som tÀnds nÀr du fÄr samtal eller har aviseringar. (Det Àr programmerbart.)

Motorola One Hyper

Inuti finns en Qualcomm Snapdragon 675-processor, 4 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme plus en MicroSD-kortplats. Telefonen har ett stort 4000 mAh batteri och fungerar med upp till 45 watt USB-C PD-laddare, Àven om den kommer med en 18W-laddare. Den stöder inte trÄdlös laddning och Àr inte tekniskt vattentÄlig, Àven om den Àr stÀnkavvisande.

Telefonen har ett traditionellt hörlursuttag och en enda högtalare med bottenport. Den stöder Bluetooth 5, Wi-Fi 802.11ac och NFC.

Jag tillbringade nÄgra minuter med One Hyper, och som andra telefoner i One-serien Àr det en vÀlgjord mellantelefon med en speciell funktion. I det hÀr fallet Àr funktionen mycket hög-megapixelkameror, som jag inte kunde testa ordentligt i mina snabba hÀnder. Kroppen Àr en hÄrd, blank harts; med 3,01 tum bred kÀnns det som en ganska stor telefon. Fingeravtryckssensorn, tvÄ tredjedelar av vÀgen bak pÄ telefonens baksida, Àr ganska vÀlplacerad.

Motorola One Hyper

Den framÄtvÀnda kameran Àr en popup, mycket som den pÄ OnePlus 7 Pro; vrid din handled pÄ traditionellt Motorola-sÀtt, sÄ dyker det upp. Motorola sa att det, som pÄ OnePlus 7 Pro, dras tillbaka om du tappar telefonen. Det var dock inte helt min upplevelse: Jag slÀppte telefonen frÄn midjemÄttet flera gÄnger, och ibland drog kameran sig tillbaka, men ibland slog den i golvet innan kameran drog in helt. OnePlus 7 Pro var snabbare.

Hyper ser inte ut som den var designad för USA, och det Àr inte en viktig del av Motorolas amerikanska strategi. Det ser mer ut som en latinamerikansk eller europeisk telefon som Motorola bestÀmde sig för att sÀlja hÀr för, ja, varför inte? Med LTE-band 1/2/3/4/5/6/8/12/17/28/66 saknar det Sprint- och Verizon-stöd och fÄr inte AT & Ts maximala hastigheter eller T-Mobile bÀsta tÀckning.

Det sĂ€ljs bara via Motorola.com, inte genom nĂ„gra Ă„terförsĂ€ljare eller amerikanska operatörer. Telefonen kommer initialt i mörkblĂ„ i USA, kommer senare i mörkröd och kommer i “fĂ€rsk orkidĂ©” i andra lĂ€nder.

Michau sa att enheter som One Hyper kommer till USA pĂ„ grund av populĂ€r efterfrĂ„gan. “Konsumenter skrev till oss och bad om dessa enheter”, sa han. “De ser hype, lĂ€ser de olika tekniska blogginlĂ€ggen, och vi vill erbjuda det alternativet.”

Med detta sagt Àr Motorolas primÀra strategi i USA nÄgon annanstans: i den framgÄngsrika G-serien, i den kommande nya Razr för Verizon och potentiellt i Snapdragon 765- och 865-baserade 5G-telefoner som Motorolas president Sergio Buniac sa kommer tidigt 2020 .

Motorola One Hyper sÀljs idag, och vi hoppas kunna granska den snart.