Möt Trifo, robotstarten som har Indien på sin virtuella karta

Trifo, trifo robot dammsugare, hem robot dammsugare, trifo indien, trifo lucy, trifo Max, trifo robot dammsugare

Trifo är den senaste som går med i den mycket långa listan över företag som erbjuder rengöringsrobotar. Santa Clara, Kalifornien-baserade robotikuppfattningsföretag kommer snart in i Indien med en rad hemdammsugare, inriktade på olika prispunkter.

Trifo grundades 2016 av Zhe Zhang, som tidigare har arbetat med Microsoft Robotics och Magic Leap, och är ett fullstaplat AI-hemrobotföretag som specialiserat sig på 3D-kartläggning, AI och maskininlärning, sensorer och robotik. “Hemrobotmarknaden är i ett tidigt skede och mycket lovande”, berättade Zhang indianexpress.com över ett samtal. “Med våra robottekniker försöker vi göra en robot smartare och effektivare”, sa han.

Zhang, doktorsexamen i robotik från State University of New York i Stony Brook, föreställer sig ett smart hem där vakuumrobotar kan göra ett effektivt jobb med att rengöra dina golv, kasta damm, sällskapsdjur och annat avfall utan att störa ägaren. Dessa robotdammsugare tillhör en ny skörd av AI-aktiverade hemdammsugare utrustade med sensorer, SoC, lasrar och kameror som hjälper dem att skapa en 3D-bild av ditt utrymme för att undvika möbler, väggar och föremål på golvet. Robotdammsugare kommer också med en laddningsdocka och laddar sig själva.

Trifos $ 799 flaggskeppsrobotvakuum Lucy är beväpnad med en 1080p-kamera som kan se även på natten, allt tack vare en djupsensor som kan upptäcka föremål med minimalt ljus. Lucy, med sin förmåga att kartlägga och lära sig ditt utrymme, kan upptäcka hinder så små som en tum i höjd som böcker och tofflor. Tack vare ett ARM-baserat chipset delar Lucy automatiskt upp ett hem i förmärkta rum baserat på möblerna som upptäcks. Vakuumroboten, som har 3000 Pa sug och ett 5 200 mAh batteri, är kompatibel med Amazons Alexa.

Trifo, trifo robot dammsugare, hem robot dammsugare, trifo indien, trifo lucy, trifo Max, trifo robot dammsugare Zhang, som har en doktorsexamen i robotik från State University of New York i Stony Brook, ledde tidigare projekt på Microsoft Robotics och AR-glasögonstartningen Magic Leap. (Bildkredit: Trifo)

Som ett robotföretag har Trifo utvecklat sina egna visionbaserade spårnings- och navigationsalgoritmer. “Vi har många patent och tekniker för att hantera visuell information”, sa han. Men Zhang förstår också att både hårdvara och programvara är viktiga för ett intelligent robotvakuum.

Trifo, som redan finns i USA och har planer på att aggressivt expandera på europeiska marknader, ser Indien som nästa stora marknad för hemrobotar. Medan det inte finns någon speciell marknadsledare inom robotvakuumutrymme i Indien, kommer Trifo att möta hård konkurrens från iRobot, Xiaomi och Milagrow.

Trifo, trifo robot dammsugare, hem robot dammsugare, trifo indien, trifo lucy, trifo Max, trifo robot dammsugare Lucy tar fördelarna med sina AI- och maskininlärningskotletter för att skapa detaljerade kartor över varje rum i ditt hem. (Bildkredit: Trifo)

”Indien är en mycket viktig potentiell marknad. Jag tror att det i de flesta delar av Asien är mindre än 10 procent av marknadsinträngningen, vilket vi tycker är det stora tillfället, säger han. Zhang och hans team är för närvarande i kontakt med flera distributörer och partners för lanseringen av Trifo i landet.

Trifo, som har kontor i Shenzhen och Peking, har ett starkt team med bakgrund inom datorsyn och robotik, några med erfarenhet av att arbeta med Microsoft och Intel. Zhang säger att hans företag hittills har samlat in över 27 miljoner dollar från olika riskkapitalfonder inklusive Walden International, Matrix Partners och Samsung Ventures.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button