Moment slutar utveckla Android-appen, klandrar fragmentering

Att spela in manuella fotografier och videor med en smartphone kan bli svårt, men Moment’s Pro Camera-app har inget emot att tillgodose erfarna användare. Nu har vissa användare vänster i mörkret. I ett överraskningsmeddelande bekräftade Moment att sin Android-app inte längre kommer att få uppdateringar. Moment känner att sitt team bör fokusera på andra appar, inklusive Pro Camera-appen för iOS. Så det är faktiskt bara Android-versionen som avbryts.

Moment riktade skulden för detta beslut mot Androids fragmentering. Det mobila operativsystemet har 2,5 miljarder aktiva enheter varje månad, men de kör olika versioner och de senaste versionerna kämpar för att få grepp. Pixel-telefoner får programuppdateringar först, men Googles partners tar ofta flera månader, eller upp till ett år, för att lansera den senaste versionen av Android till hårdvara från tredje part. Fragmentering splittrar plattformen, och Moment vill inte fokusera på flera versioner med sina begränsade resurser.

“Vi älskar Android, men tyvärr har vi inte ingenjörsbandbredden för att fortsätta utveckla den här appen”, säger Moment grundare Marc Barros i ett e-postmeddelande till kunderna.

Pro Camera-appen har för närvarande 2,5 stjärnor i Googles Play Store. De flesta användare förklarar att appen saknar stabilitet på sina enheter.

Det förblir tillgängligt för nedladdning, men förvänta dig inte att Moment ska driva uppdateringar även om appen försämras. Moment retade dock att appen kunde förvandlas till ett projekt med öppen källkod. Flera utvecklare kan plocka upp koden bakom Moment’s Pro Camera-app och fortsätta utveckla dess funktionsuppsättning. Det tar lite tid innan alla intresserade utvecklare kan komma i kontakt med Moment ([email protected]) för att diskutera möjligheten.

Lyckligtvis tappar inte linser Android-stöd. Kunder som har köpt Moment-tillbehörsbaserade tillbehör kan använda dem med sina smartphones som vanligt.

Moment uppmuntrar användare med Android-enheter att ladda ner Filmic Pro-appen. Det kostar $ 15, men appen har mycket av samma funktioner som erbjuds av Pro Camera-appen förutom andra förbättringar. Filmic Pro-appen fångade nyligen upp Lady Gagas musikvideo “Stupid Love” med en iPhone 11 Pro. Bestäm om du vill byta eller inte, men kom ihåg att Filmic Pro-appen på Android kanske inte får uppdateringar så ofta som dess iOS-motsvarighet.

Relaterade Artiklar

Back to top button