Moment Air ger widescreen-video till Drones

Moment Air ger widescreen-video till Drones

Moment har gjort sig ett namn inom fotografi- och filmgemenskapen med sina tillÀggslinser för smartphones. Nu hoppar det i drönare.

Utbudet av linser som erbjuds av Moment tÀcker grunderna, frÄn makro till extremt vidvinkeltillÀgg, som alla gör din telefons kamera bara lite mer mÄngsidig. Företaget har ocksÄ grÀvt in i mer avancerade linser, som Anamorphic Lens som det sÀljer för smartphones. TillÀgget pÄ $ 150 förvandlar telefonens 16: 9-film till en mer CinemaScope-form och anvÀnder en 1,33x press för att ge filmerna ett bredare 2,4: 1-förhÄllande.

Företaget kommer med en ny version av Anamorphic Lens pÄ marknaden för drönare. Moment Air, som lanseras via Kickstarter, anvÀnder samma optik som versionen för smartphones, men placerar den i ett lÀttare hölje och lÀgger till en motvikt sÄ att den fortfarande kan leverera jÀmna, stabila flygmaterial.

Linsen Ă€r prissatt till $ 299,99, men om du hoppar pĂ„ tidigt och bestĂ€ller det under Kickstarter-kampanjen kan du fĂ„ det för $ 200. Det finns alltid en risk att köpa nĂ„got via en crowdfunding-webbplats – du har ingen garanti för att fĂ„ en faktisk produkt i dina hĂ€nder, men pengarna försvinner precis pĂ„ ditt bankkonto.

Moment har dock goda resultat nÀr det gÀller att leverera sina kampanjer och sa att de fortsÀtter att anvÀnda crowdfunding för att marknadsföra nya produkter. Om du Àr försiktig men fortfarande intresserad vÀljer du alltid alternativet att vÀnta tills linsen skickas i november och betala full frakt.

Tekniken bakom linsen Àr mestadels klar. Moment berÀttade för mig att optiken Àr densamma som med smartphoneens anamorfa lins, men höljet Àr annorlunda. Den lilla gimbalen som placerar kameran pÄ populÀra drönare som DJI Mavic 2 Pro (1 599,00 $ pÄ Amazon) och Mavic 2 Zoom Àr kÀnslig, sÄ Moment var tvungen att gÄ tillbaka till ritbordet för att minska vikten frÄn höljet och lÀgga till en bakre del motvikt för balans.

Jag sÄg en prototyp ansluten till en Mavic 2 Pro, men kunde inte ta den för ett testflyg pÄ Manhattan. Moment visade en del video i sin provrulle, som visade att prototyplinsen levererade bergstabila bilder pÄ en Mavic 2, komplett med den karakteristiska flare som ofta produceras av anamorf optik.

Moment Airlight Filter

Vi testar den slutliga versionen nÀr den börjar levereras. Förutom den anamorfa linsen erbjuder företaget sin egen serie neutrala densitets- och polariseringsfilter för Mavic 2-familjen. De lÀtta filtren Àr fÀrdiga i Fire Engine Red, vilket verkligen ger dem ett slÄende utseende. Du kan fÄ en uppsÀttning Airlight Drone-filter för $ 99 via Kickstarter, och de sÀljer för $ 119,99 i detaljhandeln.

Slutligen erbjuder företaget ett nytt tunt fodral för iPhone XR-, XS- och XS Max-telefoner. Den Àr utformad för att passa i DJI Mavic 2-fjÀrrkontrollklÀmmorna, som Àr tillrÀckligt tÀta för att förhindra att större fall fungerar. Och de har bajonettfÀsten för Moment-telefonlinser. Det kostar $ 25 via Kickstarter och kommer att sÀljas för $ 29,99 i detaljhandeln.