Moment Air ger widescreen-video till Drones

Moment har gjort sig ett namn inom fotografi- och filmgemenskapen med sina tilläggslinser för smartphones. Nu hoppar det i drönare.

Utbudet av linser som erbjuds av Moment täcker grunderna, från makro till extremt vidvinkeltillägg, som alla gör din telefons kamera bara lite mer mångsidig. Företaget har också grävt in i mer avancerade linser, som Anamorphic Lens som det säljer för smartphones. Tillägget på $ 150 förvandlar telefonens 16: 9-film till en mer CinemaScope-form och använder en 1,33x press för att ge filmerna ett bredare 2,4: 1-förhållande.

Företaget kommer med en ny version av Anamorphic Lens på marknaden för drönare. Moment Air, som lanseras via Kickstarter, använder samma optik som versionen för smartphones, men placerar den i ett lättare hölje och lägger till en motvikt så att den fortfarande kan leverera jämna, stabila flygmaterial.

Linsen är prissatt till $ 299,99, men om du hoppar på tidigt och beställer det under Kickstarter-kampanjen kan du få det för $ 200. Det finns alltid en risk att köpa något via en crowdfunding-webbplats – du har ingen garanti för att få en faktisk produkt i dina händer, men pengarna försvinner precis på ditt bankkonto.

Moment har dock goda resultat när det gäller att leverera sina kampanjer och sa att de fortsätter att använda crowdfunding för att marknadsföra nya produkter. Om du är försiktig men fortfarande intresserad väljer du alltid alternativet att vänta tills linsen skickas i november och betala full frakt.

Tekniken bakom linsen är mestadels klar. Moment berättade för mig att optiken är densamma som med smartphoneens anamorfa lins, men höljet är annorlunda. Den lilla gimbalen som placerar kameran på populära drönare som DJI Mavic 2 Pro (1 599,00 $ på Amazon) och Mavic 2 Zoom är känslig, så Moment var tvungen att gå tillbaka till ritbordet för att minska vikten från höljet och lägga till en bakre del motvikt för balans.

Jag såg en prototyp ansluten till en Mavic 2 Pro, men kunde inte ta den för ett testflyg på Manhattan. Moment visade en del video i sin provrulle, som visade att prototyplinsen levererade bergstabila bilder på en Mavic 2, komplett med den karakteristiska flare som ofta produceras av anamorf optik.

Moment Airlight Filter

Vi testar den slutliga versionen när den börjar levereras. Förutom den anamorfa linsen erbjuder företaget sin egen serie neutrala densitets- och polariseringsfilter för Mavic 2-familjen. De lätta filtren är färdiga i Fire Engine Red, vilket verkligen ger dem ett slående utseende. Du kan få en uppsättning Airlight Drone-filter för $ 99 via Kickstarter, och de säljer för $ 119,99 i detaljhandeln.

Slutligen erbjuder företaget ett nytt tunt fodral för iPhone XR-, XS- och XS Max-telefoner. Den är utformad för att passa i DJI Mavic 2-fjärrkontrollklämmorna, som är tillräckligt täta för att förhindra att större fall fungerar. Och de har bajonettfästen för Moment-telefonlinser. Det kostar $ 25 via Kickstarter och kommer att säljas för $ 29,99 i detaljhandeln.

Relaterade Artiklar

Back to top button