Modular, lätt att reparera Fairphone 3-lanseringar (för Europa)

Med att smarttelefonmarknaden i allt högre grad flyttar till telefoner som du inte kan reparera eller ens byta batteri på dig själv kommer Fairphone 3 att vara en välkommen fräsch luft, och den är nu tillgänglig att förbeställa.

Fairphone är ett företag som har funnits sedan 2013 och fokuserar på att göra en positiv inverkan på var vi får mineralerna som används för att tillverka telefoner, hur enheter designas och tillverkas, samt att göra dem lätta att underhålla. Slutresultatet är Fairphone-handenheten, med Fairphone 3 som den första nya modellen som kom sedan Fairphone 2 i slutet av 2015.

Inuti Fairphone 3 hittar du ett Qualcomm Snapdragon 632 system-on-a-chip, 4 GB RAM, 64 GB internt minne och ett 3000 mAh Li-ion-batteri med Quick Charge 3.0-stöd. Den har en 5,65-tums 18: 9 FHD + pekskärm, 12MP bakre kamera, 8MP främre kameror och är 4G LTE redo för Europa. Externa portar inkluderar ett hörlursuttag, microSD-kortplats och en USB-C-port. Det finns också en fingeravtrycksläsare och NFC-stöd som standard.

Fairphone 3-moduler

Hittills, så mellanklassigt, men då upptäcker du att batteriet enkelt kan bytas ut, liksom kameran, högtalaren, displayen och de övre och nedre elektroniska modulerna. Med andra ord kan du reparera det mesta av den här smarttelefonen själv. Den kör Android 9.0 Pie och har full tillgång till Google Play-butiken.

Fairphone påstår sig vara det första smartphone-företaget som integrerar Fairtrade-guld i sina produkter. Återvunnet och rättvist material har använts där det är möjligt, vilket i sin tur har lett till bättre arbetsförhållanden och minskat e-avfall.

I lådan finns telefonen, ett stötfångarskydd, en mini-skruvmejsel för byte av delar, snabbstartsguide och två års garanti som standard. Det är upp till dig att leverera en USB-C-kabel, laddare och hörlurar / hörlurar om du vill ha dem. Detta är inte orimligt med tanke på hur många kablar och laddningskontakter som många av oss har.

Om du behöver ytterligare incitament för att förbeställa Fairphone 3 finns det också ett erbjudande om återbetalning för handel med din gamla telefon som ska återvinnas. Upp till 40 euro (45 dollar) kan krävas beroende på handenheten du handlar med. När det gäller själva telefonen är förbeställningspriset 450 euro (500 dollar).

För närvarande är Fairphone 3 endast för Europa och det finns inga planer på att lanseras i USA ännu. Om det säljer bra kan situationen ändras snabbt. Alla i USA som definitivt skulle köpa en Fairphone 3 bör kontakta dem och ange lika mycket.

Relaterade Artiklar

Back to top button