Modular, lÀtt att reparera Fairphone 3-lanseringar (för Europa)

Modular, lÀtt att reparera Fairphone 3-lanseringar (för Europa)

Med att smarttelefonmarknaden i allt högre grad flyttar till telefoner som du inte kan reparera eller ens byta batteri pÄ dig sjÀlv kommer Fairphone 3 att vara en vÀlkommen frÀsch luft, och den Àr nu tillgÀnglig att förbestÀlla.

Fairphone Àr ett företag som har funnits sedan 2013 och fokuserar pÄ att göra en positiv inverkan pÄ var vi fÄr mineralerna som anvÀnds för att tillverka telefoner, hur enheter designas och tillverkas, samt att göra dem lÀtta att underhÄlla. Slutresultatet Àr Fairphone-handenheten, med Fairphone 3 som den första nya modellen som kom sedan Fairphone 2 i slutet av 2015.

Inuti Fairphone 3 hittar du ett Qualcomm Snapdragon 632 system-on-a-chip, 4 GB RAM, 64 GB internt minne och ett 3000 mAh Li-ion-batteri med Quick Charge 3.0-stöd. Den har en 5,65-tums 18: 9 FHD + pekskÀrm, 12MP bakre kamera, 8MP frÀmre kameror och Àr 4G LTE redo för Europa. Externa portar inkluderar ett hörlursuttag, microSD-kortplats och en USB-C-port. Det finns ocksÄ en fingeravtryckslÀsare och NFC-stöd som standard.

Fairphone 3-moduler

Hittills, sÄ mellanklassigt, men dÄ upptÀcker du att batteriet enkelt kan bytas ut, liksom kameran, högtalaren, displayen och de övre och nedre elektroniska modulerna. Med andra ord kan du reparera det mesta av den hÀr smarttelefonen sjÀlv. Den kör Android 9.0 Pie och har full tillgÄng till Google Play-butiken.

Fairphone pĂ„stĂ„r sig vara det första smartphone-företaget som integrerar Fairtrade-guld i sina produkter. Återvunnet och rĂ€ttvist material har anvĂ€nts dĂ€r det Ă€r möjligt, vilket i sin tur har lett till bĂ€ttre arbetsförhĂ„llanden och minskat e-avfall.

I lÄdan finns telefonen, ett stötfÄngarskydd, en mini-skruvmejsel för byte av delar, snabbstartsguide och tvÄ Ärs garanti som standard. Det Àr upp till dig att leverera en USB-C-kabel, laddare och hörlurar / hörlurar om du vill ha dem. Detta Àr inte orimligt med tanke pÄ hur mÄnga kablar och laddningskontakter som mÄnga av oss har.

Om du behöver ytterligare incitament för att förbestÀlla Fairphone 3 finns det ocksÄ ett erbjudande om Äterbetalning för handel med din gamla telefon som ska Ätervinnas. Upp till 40 euro (45 dollar) kan krÀvas beroende pÄ handenheten du handlar med. NÀr det gÀller sjÀlva telefonen Àr förbestÀllningspriset 450 euro (500 dollar).

För nÀrvarande Àr Fairphone 3 endast för Europa och det finns inga planer pÄ att lanseras i USA Ànnu. Om det sÀljer bra kan situationen Àndras snabbt. Alla i USA som definitivt skulle köpa en Fairphone 3 bör kontakta dem och ange lika mycket.