Moderna företag älskar molntjänster, men de flesta förblir i den tekniska stenåldern

Moderna företag älskar molntjänster, men de flesta förblir i den tekniska stenåldern

Tekniska jättar älskar att tillhandahålla molntjänster. Det är enkelt och billigt för dem att öppna sina serverfarmar för massorna för användning, och de skördar vinsten. Titta på listan ovan så ser du tre stora företag РAmazon, Microsoft och Google Рsom leder avgiften med de flesta branschpersonal som använder molntjänster som väljer AWS, Azure och Google Cloud.

Why Axis Bug

Enligt uppgifterna (som samlats in av RightScale och Flexera i januari genom att prata med 768 tekniska proffs och kvantifierats av våra vänner på Statista) är Google Cloud den som ska titta på, eftersom fler branschproffs experimenterar med det än de är med resten. Fjorton procent säger att de planerar att använda Googles tjänster jämfört med 13 procent som planerar att använda VMware Cloud. Nästa är 9 procent som säger att de skulle använda Microsoft Azure. I den lägsta änden är Alibaba Cloud utanför Kina Рmen molntjänster är det snabbast växande segmentet av Alibabas verksamhet och växer 66 procent år till år.

Forrester och ScienceLogic: Moderna verktyg i företagAllt är bra och bra om du arbetar i ett företag som skulle eller till och med skulle kunna använda molnet. Enligt en rapport från Forresters forskargrupp för infrastruktur och drift, på uppdrag av ScienceLogic, använder endast 12 procent av företagen helt moderna verktyg.

En ytterligare f√∂rdelning indikerar att 49 procent anv√§nder en blandning av moderna och √§ldre tekniska verktyg, och svimlande 37 procent anv√§nder √§ldre verktyg. De √§r inte n√§rmare molnet √§n maskar vid denna tidpunkt. Det √§r ingen chock att rapporten vidare s√§ger att deras aff√§rsflexibilitet √§r mycket √§ventyrad och att “denna brist p√• digital mognad understryker de √§ldre verktygens o√∂verkomliga natur.” Det betyder att vissa inte ens kan anv√§nda ny digital teknik eftersom deras gamla verktyg inte kan hantera dem. Inget moln f√∂r dig om du fortfarande k√∂r Windows 95.

Den fullst√§ndiga rapporten g√•r djupare in p√• de problem som √§ldre verktyg inneb√§r och potentiella f√∂rdelar f√∂r f√∂retag som g√∂r de sv√•ra digitala √∂verg√•ngarna de har undvikit. Att bara komma in i molnet kanske inte r√§cker om deras nuvarande verktyg inte ens kan hantera det. Som rapporten kortfattat uttrycker det: “De med √§ldre verktyg √§r mer fokuserade p√• √∂verlevnad √§n transformation.”