Moderna företag älskar molntjänster, men de flesta förblir i den tekniska stenåldern

Tekniska jättar älskar att tillhandahålla molntjänster. Det är enkelt och billigt för dem att öppna sina serverfarmar för massorna för användning, och de skördar vinsten. Titta på listan ovan så ser du tre stora företag – Amazon, Microsoft och Google – som leder avgiften med de flesta branschpersonal som använder molntjänster som väljer AWS, Azure och Google Cloud.

Why Axis Bug

Enligt uppgifterna (som samlats in av RightScale och Flexera i januari genom att prata med 768 tekniska proffs och kvantifierats av våra vänner på Statista) är Google Cloud den som ska titta på, eftersom fler branschproffs experimenterar med det än de är med resten. Fjorton procent säger att de planerar att använda Googles tjänster jämfört med 13 procent som planerar att använda VMware Cloud. Nästa är 9 procent som säger att de skulle använda Microsoft Azure. I den lägsta änden är Alibaba Cloud utanför Kina – men molntjänster är det snabbast växande segmentet av Alibabas verksamhet och växer 66 procent år till år.

Forrester och ScienceLogic: Moderna verktyg i företagAllt är bra och bra om du arbetar i ett företag som skulle eller till och med skulle kunna använda molnet. Enligt en rapport från Forresters forskargrupp för infrastruktur och drift, på uppdrag av ScienceLogic, använder endast 12 procent av företagen helt moderna verktyg.

En ytterligare fördelning indikerar att 49 procent använder en blandning av moderna och äldre tekniska verktyg, och svimlande 37 procent använder äldre verktyg. De är inte närmare molnet än maskar vid denna tidpunkt. Det är ingen chock att rapporten vidare säger att deras affärsflexibilitet är mycket äventyrad och att “denna brist på digital mognad understryker de äldre verktygens oöverkomliga natur.” Det betyder att vissa inte ens kan använda ny digital teknik eftersom deras gamla verktyg inte kan hantera dem. Inget moln för dig om du fortfarande kör Windows 95.

Den fullständiga rapporten går djupare in på de problem som äldre verktyg innebär och potentiella fördelar för företag som gör de svåra digitala övergångarna de har undvikit. Att bara komma in i molnet kanske inte räcker om deras nuvarande verktyg inte ens kan hantera det. Som rapporten kortfattat uttrycker det: “De med äldre verktyg är mer fokuserade på överlevnad än transformation.”

Relaterade Artiklar

Back to top button