Mobilapp snart för att fånga trafiköverträdare: NHAI

För att kontrollera trafiköverträdelser kommer National Highways Authority of India (NHAI) snart att lansera en mobilapplikation där allmänheten kan göra klagomål mot de som gör utslag, bryter mot hastighetsgränsen eller är inblandade i andra liknande handlingar.

För att främja trafiksäkerhet och korrekt motorvägshantering kommer appen att introduceras integrerad med transportregistreringsnätverket i december, sade NHAI-ordförande Raghav Chandra idag.

Det tar en månad eller två innan den skapas. Det kommer snart att finnas tillgängligt för medborgarna så att de till och med kan ta ett fotografi av fordonet som går fort eller bryter mot några strukturer som rör transport och trycker på en knapp för att registrera ett klagomål mot det fordonet, sa han. Han talade under invigningen av en konferens om ‘Roadtech: Roll of new technology’ av Assocham här.

“Alla klagomål registreras i huvudboken för det fordonet varefter polisen / transportavdelningen kan vidta ytterligare åtgärder åt det”, tillade han.

Chandra betonade att det mänskliga gränssnittet rörande vägar kräver insamling av data och polisarbete och sade att motorvägarna snart kommer att införa reformer för bättre motorvägsnätverkshantering.

”Under de kommande dagarna hoppas jag kunna införa reformer för att skapa bättre förvaltning, kontroll, polisarbete av vårt vägnätverk, jag känner med mer fysisk förmedling att vi borde kunna åstadkomma något som patrullering för att förbättra den fysiska hanteringen på vägar och jag tror att det kommer att ha en väsentlig förbättring av trafiksäkerheten, sade han.

Han sa att NHAI arbetade för att bygga upp en fullständig information om databank för alla motorvägar som kallas Road Asset Management System (RAMS), som redan har beställts för 3 000 kilometer vägar.

”Inom det närmaste året borde vi ha information om hela 1 000 000 km vägnät om alla aspekter, inklusive intrång på båda sidor, vägkvalitet, vägbredd, vägrätt, frågor som rör med korsningar och så vidare, ”tillade han.

Den information som samlas in skulle hjälpa till att förbättra tillståndet på vägarna, hantera medborgarnas problem, ge varningar, vägledning och ruttrafik på olika sätt och göra hela den tekniska hanteringen av alla motorvägar.
Han sa också att NHAI skulle stärka dess olika institutioner som är kopplade till trafiksäkerhet som Institute of Highway Engineers, Indian Roads Congress som gör den väsentliga standardiseringen och planeringen av vägar.

“Sammantaget tror jag att med dessa initiativ under de kommande ett-två åren kommer du att kunna se en betydande och betydande institutionell skillnad i hanteringen av vägar och för att få in en tid med större säkerhet och medborgarkomfort på våra vägar”, betonade han. .

Relaterade Artiklar

Back to top button