Mobilannonsering, utgifter i butik för att nå 166 miljarder dollar 2017: Rapport

  Appekonomi, appekonomi 2016, appekonomi 2017, apputgifter 2017, mobilannonsering 2017, appannonsering 2017, 2017 förutsägelser i mobilappar, app annie, teknik, tekniknyheter In-app-annonsering på mobilappar kommer att nå miljarder 2017, en ökning med 30 procent från i år

För appekonomin var 2016 ett fantastiskt år med 52 miljarder dollar är brutto konsumtionsutgifter för mobilappbutiker. Nästan 77 miljarder dollar spenderades i mobilannonsering i appen i år, visar data från dataföretaget App Annie. Företaget tror att 2017 kommer att bli ‘ett nytt bannerår för appens ekosystem’.

När vi talade om appekonomin 2017 sa Industry Analys Director på App Annie, Sameer Singh: ”Förutom viktiga plattformsinnovationer och fortsatt tillväxt av mobil-första företag kommer fler företag från traditionella industrier att inse att mobil inte längre är en valfri investering . ”

Singh påpekade att de förväntade utgifterna för appbutik och mobilannonsering kommer att uppgå till 166 miljarder dollar nästa år med brutto konsumentutgifter för att utgöra 65 miljarder dollar. Rapporten säger att mobilspel kommer att förbli som den främsta drivkraften för dessa utgifter, men prenumerationen på media-streaming och dejtingsappar kommer också att se en snabbare tillväxt.

Rapporten hävdar att annonsering i appar på mobilappar kommer att uppgå till 101 miljarder dollar 2017 – nära en 30-procentig ökning från deras förutsägelser om annonsutgifter under 2016. Videoplattformappar, sociala medier och spel kommer att vara de viktigaste områdena får det mesta av dessa intäkter. “Inom dessa kategorier kommer mobil videoannonsformat att uppleva den snabbaste intäktsökningen”, säger Singh. “Dessutom kommer varumärkesannonsering att vara en stark bidragsgivare och växa till 12,5 procent av de totala mobilannonsutgifterna i appen”, tillade han.

Appar som är relaterade till bankrestauranger och snabbservice-restauranger förväntas också se en uppgång 2017. Netflix, som hyllades som en potentiell störare för traditionell betal-TV, kommer att få svårt att ersätta det befintliga TV-paradigmet på grund av dess begränsade bibliotek och premium prenumerationstjänster. Kortformade och livevideoplattformar som Facebook och YouTube (och snart Snapchat) kommer att se tillväxt de närmaste åren.

Läs: Google Chrome kör nu HTML5 som standard, ersätter Adobe Flash player

Facebook förväntas leda avgiften i snabbmeddelandeprogram 2017 med integrationen av Facebook-sidor med sina chattappar som WhatsApp och Facebook Messenger. Chatbots kommer att spela en begränsad roll under 2017, eftersom AI fortfarande inte är tillräckligt kapabel för att genomföra kompletta kundservicekonversationer.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button