Minska ditt koldioxidavtryck: Skicka inte “tack” -meddelanden

Tänk på hur mycket kol det tar att flyga 81 152 flyg från Londons Heathrow-flygplats till Madrid, cirka 1 250 kilometer. Det motsvarar ungefär 3334 bilar – båda använder cirka 16 433 ton kol per år. Det är också hur mycket kol som slösas bort varje dag av människor i Storbritannien som skickar helt onödiga e-postmeddelanden, som det värdelösa “tack” -meddelande som några alltför artiga människor helt enkelt inte kan skicka.

Why Axis Bug

Detta är baserat på forskning utförd av den brittiska oberoende energileverantören OVO Energy, kvantifierad i diagrammet ovan av våra partner på Statista. Resultaten baseras på några antaganden, till exempel den brittiska befolkningen, andelen e-postanvändare bland vuxna (87 procent) och folkräkningsuppgifter om hur många “oaktiverbara” (värdelösa) e-postmeddelanden som människor skickar per vecka (11,29, men de rundade ner till 10). Antag att en miljondel (0,000001) av ett ton – 1 gram – CO2E (koldioxidekvivalent) används per e-post. Det är 64,3 miljoner onödiga e-postmeddelanden per dag, vilket är 64 ton, aka ton kol, dagligen. Du kan se det svindlande avfallet. (Ett ton är 1 000 kg, vilket är 2 205 US-pund. Det är större än ett US-ton, vilket är 2 000 pund. Nomenklaturen är utmattande.)

Statista påpekade att metodens antaganden är lite vilda när det gäller antalet e-postanvändare, men till och med konservativt skära ner det till 24 miljoner vanliga e-postmeddelanden baserat på dem som arbetar i jobb där e-post är (fortfarande) en stor sak, och du får fortfarande 8 760 ton kol per dag – bara 43 260 flyg till Madrid.

Extrapolera detta till befolkningen i industriländer som USA, Australien och Kina, och påverkan är djupgående. Det finns 244,5 miljoner e-postanvändare i USA; om vi varje dag skickar samma kvantitet av tio avfallsmissar slösar vi bort 892 425 ton kol per år.

OVO Energy gör sin del genom att använda denna information för att starta en kampanj som heter Think Before You Thank. Den har en ny Chrome-förlängning för att hjälpa: Carbon Capper visar en varning när du skickar ett potentiellt unactionable meddelande (åtminstone i Gmail), som det definierar som ett meddelande som är mindre än fyra ord långt.

Företaget tillhandahöll också en lista över de tio minst nödvändiga e-postmeddelandena någonsin:

    Tack Tack Ha en bra helg Mottagen Uppskattad Ha en bra kväll Fick / såg du det här? Skål du också LOL

Detta tar inte ens hänsyn till den stora mängden avfall som läggs ut på sociala medier. Vad är koldioxidavtrycket för varje tummen upp “som” du ger eller får? Sinnet skämmer.

BTW, den uppskattningen av mängden CO2E som genereras av ett e-postmeddelande som en miljondel ton kommer från Mike Berners-Lee, professor vid Lancaster University och expert på koldioxidavtryck och växthusgaser. Han baserade den på den tid som användes av den person som skrev, elen som användes av enheten och vad som behövs för att driva nätverket och servrar som överför ett meddelande. Han råkar vara bror till Tim Berners-Lee, mannen som uppfann World Wide Web.

Slutsatsen: Tänk två gånger innan du skickar e-post. Tack!

Relaterade Artiklar

Back to top button