Mike Donais pratar den slutliga designen och den nuvarande metan – Hearthstone

PCGamer har nyligen publicerat en stor intervju med Hearthstones huvuddesigner Mike Donais.

Intervjun täcker hur det slutgiltiga designteamet går till att tilldela kortbetyg för power och upprepa om kortdesign, metatillståndet efter den senaste rundan av nerfs och filosofiska tankar om typ av rotationssystem.

Du kan läsa hela saken på PCGamer men här är en snabb uppdelning av de viktigaste punkterna:

Sista designteamet

Det slutgiltiga designteamet är involverat i att slutföra nästa kommande Hearthstone-expansion:

Det finns ett team med fyra kärndesigners i det slutgiltiga designteamet. De har en lista med däck som de vill testa före lanseringen. Vissa däck är fokuserade på en specifik kombination. De letar efter trasiga element. När ett kort inte fungerar skickar de ett e-postmeddelande till teamet på 50 eller så för insikt och förslag. Olika kort får olika interna effektbetyg, beroende på syftet de vill att kortet ska tjäna.

Meta

Människor spelar många olika däck och alla nio hjältar är livskraftiga. Spreading Plague testades i en intern meta av mycket olika arketyper, och så verkade inte vara problematisk vid den tiden. Raza the Chained och Shadowreaper Anduin var ett första problem under testningen, men däcket är svårt att spela och vinstraten är faktiskt inte problematisk. Teamet visste att Prince Keleseth var ett bra kort men det ser lång tid att fånga.

Standardrotationen

Barnes ger mycket stora svängningar som kan vara otrevliga för motståndaren, men Standardrotationen innebär att så småningom dessa problem går av sig själva. Den första expansionen i en rotation är stor, rolig och med massor av nya fräscha idéer för att ta sticket ur den enorma mängd förändringar som införts.

Relaterade Artiklar

Back to top button